Detoxikačná kúra nie je výmysel, zbaví vás toxínov a zlepší vám náladu

Detoxikačná kúra nie je výmysel, zbaví vás toxínov a zlepší vám náladu

Začiatok roka je ideálnym obdobím, keď si dávame rôzne predsavzatia. Chudnutie je jedným z najčastejších, ktoré ľudí oslovujú. Ak aj nepatríte k ľuďom, ktorí potrebujú niečo robiť so svojou váhou, detoxikácia vám zaručene nezaškodí. 


Čo vlastne znamená...

Ak sa povie detoxikácia, nemusí to nutne znamenať chudnutie a drastické diéty. Jesť iba kuracie mäso a zeleninu alebo iba piť ovocné šťavy niekoľko dní nie je pre každého. Keď sa chcete po fyzickej stránke cítiť lepšie, možno postačí dočasne vylúčiť niektoré potraviny zo svojho jedálnička, ktoré vám neprospievajú. Očistu tela môžete podporiť výživovými doplnkami, čajmi alebo bylinkami.

O čo vlastne pri takej detoxikácii ide? Stravou, dýchaním a pitím sa nám do tela dostávajú okrem prospešných látok i toxíny, ktoré zahlcujú naše telo. To, čo sa nahromadí vo vnútri, sa, samozrejme, prejaví rôznymi problémami.

Zdravo na nový rok, zdravo po celý rok

Hlavne na nový rok sa veľa píše o rôznych očistných kúrach. Určite nie je dobré veriť všetkému, čo sa popíše. A to z jedného jediného dôvodu – aby vaše telo viac získalo ako stratilo. Podstatou detoxu je zbaviť sa škodlivých látok, získať viac energie. No pre každého je cesta k tomuto cieľu iná. Podstatné je snažiť sa udržiavať si dobrý životný štýl počas celého roka, športovať a byť v psychickej pohode.

Tipy, ako na detoxikačnú kúru

Začnite úplne jednoducho, a to pohárom s citrónovou šťavou, ktorú vypijete každé ráno. Môžete do neho pridať aj kúsok zázvoru, čím posilníte antioxidačný účinok.

Ak ste zástancami čajov, odporúčame vám piť čaj z koreňa lopúcha, ktorý výborne pôsobí nielen ako detox tela, ale aj pri problémoch s inými problémami. Zelený, žihľavový, či biely čaj sú taktiež skvelými pomocníkmi na prečistenie organizmu.

Japonský zelený čaj Matcha tea je výnimočný tým, že obsahuje až 137-krát viac EGCG ako bežný zelený čaj.

Viac o tomto čaji si prečítajte v článku o Matcha tea.

Namaximum.sk – doplnky výživy, ktoré vás zbavia toxínov

Je skutočne veľa spôsobov, ako nakopnúť telo a dostať sa do formy. Každý sme iný, ale ak ste so svojím telom v „kontakte“, ľahko vycítite, čo potrebuje. Na našej stránke si môžete vybrať z výživových doplnkov – napríklad zelený jačmeň, Chlorellu či psyllium – rastlinku bohatú na vlákninu. Pri produktoch máme uvedené recenzie, ktoré vám pomôžu v rozhodovaní.