Jedálniček na objem, ktorý odporúča Rich Piana

Jedálniček na objem, ktorý odporúča Rich Piana

Svetoznámy kulturista a motivátor Rich Piana je známy vďaka svojmu obrovskému objemu. Aj keď sa s jeho menom spája mnoho steroidových káuz, musíme uznať, že za takým lookom, aký má on, je veľa hodín poctivého tréningu a prvotriedna výživa.


Jedlo aj doplnky

V motivačných videách často spomína dôležitosť výživových doplnkov. Vždy však presadzuje aj myšlienku, že skutočné jedlo je lepšie a kvalitnejšie, pokiaľ túžite po veľkom objeme. Rich už mnohokrát opisoval svoj jedálniček na internete a dal tak možnosť fanúšikom nazrieť do jeho návodu na mohutný svalový objem.

Začína hneď z rána...

… a končí večer. Rich Piana si dáva denne až 8 chodov jedla. Tvrdí, že kuchyňa je jeho najobľúbenejšie miesto. Ak chcete objem ako on, potrebujete nielen cvičiť, ale aj jesť ako on. 


Prečítajte si jeho denný jedálniček na objem:

1.jedlo – 10 vajec, pri nedostatku času 2 odmerky proteínu + 4 porcie ovsenej kaše.

2.jedlo – 2 až 4 odmerky gaineru + 2 odmerky proteínu, z ktorých spraví šejk. (môžete pridať aj ovsené vločky, banán, maslo…).

3.jedlo – 3 kuracie prsia + 2 šálky hnedej ryže.

(Dve hodiny po treťom jedle si dá tréning.)

4.jedlo – Potréningový šejk skladajúci sa z 3 až 4 odmeriek gaineru, 2 odmeriek proteínu + 1 až 2 banány.

(Aspoň hodinová pauza medzi 4. a 5. jedlom.)

5.jedlo – Steaky, ryby alebo chudé bravčové/morčacie mäso + 2 šálky hnedej ryže.

6.jedlo – Najobľúbenejšie jedlo dňa, ktoré si občas dopraje aj 2-krát. Celý kýblik gréckeho jogurtu + 2 odmerky čokoládového proteínu. 80 gramov proteínu a žiadny tuk.

7.jedlo – Večera: Ide do reštaurácie na mexické, thajské alebo akékoľvek iné jedlo (pokojne aj burgre).

8.jedlo – Fondánové sušienky. Bez nich jednoducho nezaspí.


Oddaný kulturistike

Po prečítaní tohto zoznamu vám je jasné, že je skutočne náročné venovať sa naplno tomuto koníčku a požadovať rovnaké výsledky. Stojí to však za pokus. Rich Piana je populárne meno a možno práve toto je návod, ako sa stať rovnako silným a slávnym. 

Vladimír Roško
Product development / Graphic Designer / Marketing management

Som zanietený študent života, zdravého pohybu, zdravého mentálneho nastavenia a motivácie, silových športov, milovník hudobný…