Prírodné spaľovače tukov. Sú efektívne?

Prírodné spaľovače tukov. Sú efektívne?

Ak ste sa rozhodli skoncovať s kilami navyše, potrebujete od základov zmeniť svoju životosprávu.  Prírodné spaľovače tukov sú skvelým doplnkom k nízkosacharidovej strave – prečistia telo a zrýchlia metabolizmus.

Avšak nečakajte od nich zázraky, ručička na váhe nepôjde nižšie, pokým k strave nepridáte cvičenie. Sami o sebe vás však nadbytočných tukových vankúšikov nezbavia. Citrón, mätu alebo zázvor môžete zaradiť do jedálnička bez ohľadu na to, či chudnete alebo nie. Ich benefity pre zdravie sú rôznorodé.


Voda

Voda je filtrom odpadových látok, zabezpečuje správnu funkciu obličiek a zaháňa hlad. Možno vám to znie ako klišé, ktoré poznáte, ale skutočne myslite na to, že hlad je prezlečený smäd. Keď nebudete dostatočne piť, zjete viac. Vaša denná nádielka by mala byť minimálne 2 litre. Najlepšie je vypiť pohár pred každým jedlom.

Zelený čaj

Okrem toho, že povzbudzuje a môže byť alternatívou k pitiu kávy, obsahuje antioxidanty, ktoré prečistia vaše telo. 

Citróny

Určite ste už počuli o pozitívnom vplyve citrónovej šťavy na lačný žalúdok. Spravte si návyk, že si hneď po prebudení „vymačkáte” citrónovú šťavu do veľkého pohára. Vitamín C spolu s vitamínom B6, ktoré sú v citrónoch zastúpené, očisťujú pečeň od nadbytočných látok.

Gaštany

Pri chudnutí a úprave stravy treba myslieť na dostatok bielkovín, ktoré sú základom pre budovanie svalovej hmoty. Orechy sú chutné, zdravé a plné bielkovín, avšak obsahujú viac tukov, takže pri nadmernej konzumácii z nich môžete pribrať. Arašidy majú na 100 gramov až 600 kalórií, pričom gaštany iba okolo 200.

Táto zdravá surovina je aj zásobárňou vitamínu C. Dokonca ho má približne toľko veľa ako citrón. Gaštany sú prospešné pre vaše srdce, pečeň aj kĺby. Majú veľa, veľa priaznivých účinkov. Čínska medicína ich považuje za vzácny životabudič a odpudzovač zlých energií. V tomto jesennom období máte šancu obohatiť svoj jedálniček o čerstvé pečené gaštany.

Čili

Ak vám chutia drobné červené čili papričky, pokojne si ich doprajte. Typickú štipľavú chuť zabezpečuje látka kapsaicín. Navyše majú minimálne množstvo kalórií.


Podporte zhadzovanie kíl prírodnými spaľovačmi tukov, ktoré bez problémov nájdete v každom obchode. Sú to suroviny, ktoré bežne používate pri príprave jedál a nápojov. Do svojej stravy ich však môžete zaradiť aj vtedy, keď nechudnete. Zdravie sa vám za to poďakuje. 

Vladimír Roško
Product development / Graphic Designer / Marketing management

Som zanietený študent života, zdravého pohybu, zdravého mentálneho nastavenia a motivácie, silových športov, milovník hudobný…