- Agar - zdravá, rastlinná alternatíva želatíny.
- Prírodný polysacharid.
- Široké spektrum využitia.
- Neobsahuje žiadny pridaný cukor.
- Vhodné pre vegánov.
Alternatívne názvy: Chinese gelatin, Japanese gelatin
EAN: 8585051811987
Informácie o produkte
Agar, v Japonsku často označovaný ako „kanten”, je pozoruhodná rastlina so širokým spektrom využitia vrátane medicíny a zubného lekárstva. Zaujímavosťou je, že sa získava predovšetkým z morských rias. Ľudia agar užívajú pri stavoch, ako je obezita, cukrovka, zápcha, novorodenecká žltačka a ďalšie.
Agar zvyšuje v črevách svoj objem, vďaka čomu podporuje pohyb čriev a potenciálne pomáha pri zmierňovaní zápchy.
Okrem toho môže agar svojím objemovým účinkom vyvolávať pocit sýtosti, čo vedie k tomu, že ľudia môžu počas dňa skonzumovať menej kalórií. Taktiež sa využíva vo výrobných procesoch ako zložka emulzií, suspenzií, gélov a niektorých čapíkov, kde jeho želírujúce vlastnosti môžu zvýšiť konzistenciu a účinnosť výrobku.
Náš TIP!
Pre kvalitnú náhradu cukru si zvoľte kvalitnú stéviu v prášku z nášho e-shopu!
Zloženie: 100% agar.
Výživové údaje v 100g: Energia 720kJ/172kcal, Bielkoviny 0g, Sacharidy 0,4g (z toho: cukry 0g), Tuky 0g (z toho: nasýtené mastné kyseliny 0g), Vláknina 86g, Soľ 0,04g.
Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 6-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Použitie: Zmiešajte 5g agaru s 300 ml vody. Pridajte požadované množstvo cukru alebo soli, nechajte odstáť 10 minút a potom varte 15 minút.
Minimálna trvanlivosť do: dátumu uvedeného na zvare.
Distribútor: Green Medical, s.r.o., Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, Česká republika
Položte otázku
Polia označené hviezdičkou * sú povinné.
Zatiaľ žiadne otázky k produktu.