Bulgur
Bulgur

Bulgur

Značka: RawGH!
  • Novinka
Predaj ukončený
Bulgur

Bulgur

Značka: RawGH!
Hodnotenie:
0 recenzia
  • Novinka
  • Výživná obilnina vyrobená z tvrdej pšenice.
  • Vysoký obsah vlákniny a sacharidov.
  • Prirodzene bohatý na horčík, mangán, fosfor, a železo.
  • Má nízky glykemický index a skvelú chuť.

Alternatívne názvy: bulgur, semolina.


3,99 €
skladom

Možnosti dopravy

Pri objednávke nad 80 € doprava zadarmo!
  • Kuriér (ľubovoľný) - 2,99 €
  • Packeta (Zasielkovňa) - 1,99 €
  • Kuriér GLS - 3,50 €
  • Kuriér SPS - 3,99 €
  • Slovenská pošta (platba vopred) - 2,99 €
  • Slovenská pošta (dobierka) - 4,99 €
+ -
Informácie o produkte

Bulgur je univerzálnou, mimoriadne obľúbenou a veľmi výživnou obilninou vyrobenou z tvrdej pšenice (semolina), ktorá je prirodzene bohatá na bielkoviny, vlákninu, vitamíny skupiny B a množstvo minerálov a stopových prvkov ako horčík, mangán, fosfor, železo a takisto vitamín A.

Bulgur sa hodí ku každému pokrmu ako príloha, no skvele sa hodí aj na prípravu kaší či studených šalátov, prípadne na zahustenie alebo obohatenie polievok.

Príprava: Najvhodnejším, resp. najšetrnejším spôsobom prípravy je zaliať bulgur studenou vodou a počkať, kým zmäkne. Zvyčajne to netrvá dlhšie ako hodinu. Vtedy si zachová najviac výživných látok. Sú však aj ďalšie postupy. Bulgur sa zaleje horúcou vodou (na jeden diel bulguru treba zhruba 3 diely vody) a prikryje pokrievkou. Po dvadsiatich minútach je pripravený na podávanie. Je stvorený na prípravu rizota alebo ho možno použiť na zahustenie polievok. Chutné sú aj sladké či slané kaše, ktoré možno podávať na raňajky. Mimoriadne obľúbeným spôsobom prípravy je aj príprava na restovanej cibuľke v panvici, kedy sa jedna šálka bulguru zaleje dvoma šálkami vody a varí sa na miernom ohni podobne ako ryža po dobu 15 minút.


Zloženie: Pšeničný bulgur. 

Alergény: lepok. 

Výživové údaje v 100g: Energia 1436kJ/340kcal, Bielkoviny 12g, Sacharidy 63g (z toho: cukry 0,4g), Tuky 1,3g (z toho: nasýtené mastné kyseliny 0,2g), Soľ 0,04g. 

Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 6-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti. 

Použitie: Na varenie ako príloha k mäsu alebo prídavok do šalátov (varte vo vriacej vode 15 minút). 

Minimálna trvanlivosť do: dátumu uvedeného na zvare. 

Distribútor: Green Medical, s.r.o., Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, Česká republika

Bulgur
3,99 €
1kg
RawGH!

skladom

3,99 €
- +

Produkt zatiaľ nehodnotil nikto.


Položte otázku

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Zatiaľ žiadne otázky k produktu.