
Čierna rasca je veľmi obľúbeným prídavkom v kuchyniach šéfkuchárov ale aj vyhľadávaným prírodným doplnkom výživy. Černuška obsahuje veľké množstvo vzácnych látok ako nigellon, tymochinon, thymohydrochinon a thymol, z mastných kyselín potom kyselina myristová, kyselina palmitová, kyselina linolová a linolenová, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, kyselinu listovú, vápnik, železo, meď, zinok, horčík a fosfor.

Informácie o produkte
Černucha siata známa aj ako čierna rasca sa v kuchyni využíva pri pečení chleba a tiež na aromatizovanie, farbenie no aj ako chutná a efektná posýpka. Často sa využíva aj ako čaj a podľa tradičného bylinkárstva a ľudového liečiteľstva sa často používa na liečbu nechutenstva, črevných ťažkostiach a plynatosti. Černuška obsahuje veľké množstvo vzácnych látok ako nigellon, tymochinon, thymohydrochinon a thymol, z mastných kyselín potom kyselina myristová, kyselina palmitová, kyselina linolová a linolenová, vitamín B1, vitamín B2, vitamín B3, kyselinu listovú, vápnik, železo, meď, zinok, horčík a fosfor.
Čierne semienko černuchy má výraznú chuť, ktorá môže byť podľa degustátorov podobná čiernemu koreniu, oreganu, cibuli alebo dokonca orechom. Semená sa dobre hodia do slaných jedál a dodajú jedlu extra punc.
Čierne semená sú nielen plné zdravotných výhod, ale po pražení majú aj originálnu aromatickú vôňu. Aby ste uvoľnili túto silnú a aromatickú vôňu, zľahka opečte semená na panvici predtým, ako ich pridáte do jedla.
Zloženie: Čierna rasca (Nigella Sativa).
Výživové údaje v 100g: Energia 2066kJ/494kcal, Bielkoviny 16g, Sacharidy 36g (z toho: cukry 0g), Tuky 17g (z toho: nasýtené mastné kyseliny 2g), Soľ 0g.
Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 6-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti.
Použitie: Na pečenie, varenie.
Minimálna trvanlivosť do: dátumu uvedeného na zvare.
Distribútor: Green Medical, s.r.o., Rybná 716/24, 110 00 Praha 1, Česká republika

Výborná do cícerovej nátierky.