6 jednoduchých tipov, ako sa dostať po Vianociach znova do formy

6 jednoduchých tipov, ako sa dostať po Vianociach znova do formy

Každý rok si pred Vianocami mnohí povieme : „ Tieto Vianoce sa nebudem prežierať, budem cvičiť namiesto toho, aby som celé dni prespal v posteli a nebudem piť ŽIADEN ALKOHOL“ Potom sa však väčšina z nás 2 dni po sviatkoch prebudí s neznesiteľným pocitom viny, miernou nádchou, žalúdočnými problémami a prebytočnou vodou v podkoží.

Čo s tým? V tejto situácii existuje jediné efektívne riešenie – vrátiť sa čo najrýchlejšie do svojho režimu.


Týchto 6 jednoduchých tipov Vám pomôže vrátiť sa na tu správnu cestu:

 1. Hoďte za hlavu pocit viny

Aj napriek veľkej snahe o prežitie Vianoc zdravým spôsobom to aj tento rok nedopadlo dobre. Teraz musíte hodiť pocit viny za hlavu a prestať sa dookola trýzniť sebaobviňovaním a trestaním samého seba. Pocit viny a „plač nad rozliatým mliekom“ nie sú ničím iným, než zbytočným plytvaním energiou, ktorú by ste mohli využiť produktívnejším spôsobom.


2. Spláchnite nepotrebné zvyšky jedla

Ak Vám ostalo nazvyš mnoho nezdravého jedla, darujte ho alebo spláchnite. Načo držať nezdravé, kalóriami preplnené pokrmy v domácnosti? Bude to len ďalšie zbytočné pokušenie, ktoré by Vás mohlo strhnúť z Vašej cesty. Radšej držať nezdravé jedlo v odpadkoch, než na Vašich bokoch či bruchu, však?


3. Začnite piť vodu!

Po niekoľkých dňoch maškrtenia a popíjania alkoholických nápojov Vám stojí v žalúdku a črevách veľký objem z jedál, na ktoré Vaše telo nie je zvyknuté. Mnohým ľuďom sa po takomto obžerstve objavia vyrážky na najrôznejších miestach tela, začnú mastnieť vlasy, spánok nestojí za nič a o nízkej úrovni energie nehovoriac. Čistá či minerálna nesladená voda Vám pomôže rozhýbať trávenie, vylučovanie nebezpečných toxínov z tela, prečistí pleť a postará sa o správnu distribúciu energie do celého tela. Na pár dní zvýšte príjem tekutín na 3-5 litrov denne a následne sa vráťte k objemu vody, na ktorý ste zvyknutí počas roka.


4. Dodajte telu potrebné minerály

Užívanie alkoholických nápojov vo zvýšenej miere prispieva k nadmernému vylučovaniu vody z organizmu, pričom tekutiny, ktoré opúšťajú telo so sebou vylučujú aj vzácne minerály, ktoré nutne potrebujete pre tvorbu energie, regeneráciu tkanív, flexiu svalov a rovnováhu tekutín v tele. Zaraďte teda do svojho jedálnička doplnky s obsahom minerálov a vitamínov, ktoré sa postarajú o urýchlenie „zmŕtvychvstania“ po sviatočných dňoch.


5. Očistite svoj tráviaci trakt pomocou vlákniny

Nezdravé pokrmy, ktoré máme vo zvyku konzumovať počas sviatkov zvyčajne obsahujú kopec cukrov, nezdravých tukov a lepku – všetky tieto zložky sa skôr či neskôr stretnú vo Vašom žalúdku a črevách, kde začnú tvoriť páchnuce plyny a škodlivé toxíny. Preto je nesmierne dôležité čo najskôr svoj tráviaci trakt očistiť nesladenými tekutinami a zvýšeným príjmom vlákniny, či už vo forme ovocia, surovej zeleniny alebo doplnkov výživy ako napríklad psyllium v prášku, actilight, ovsené vločky, ľanové semienka a podobne. Mimoriadne účinným doplnkom v tomto období je Bio chlorella, ktorá sa postará o urýchlenú detoxikáciu a alkalizáciu Vášho tela.


6. Vráťte sa k svojej obľúbenej športovej činnosti

Po ťažkom víkende nebude ľahké vrátiť sa späť do posilňovne, či na športovisko a okamžite podávať rekordné výkony. Preto sa vráťte k svojmu športu čo najzábavnejším spôsobom. Napríklad, ak je Vašim hlavným športoviskom posilňovňa, tak si pustite hudbu, ktorá Vám dvihne náladu, namotivuje a odcvičte primárne partie, ktoré cvičíte najradšej a s intenzitou, ktorá Vám bude príjemná. Nezabudnite však s postupom času tréningovú intenzitu pomaličky navyšovať, aby ste vo svojom progrese predišli stagnácii.




 Autor článku: Vladimír Roško - Kult tela z môjho pohľadu