Kyselina hyalurónová

Kyselina hyalurónová

Kyselina hyalurónová sa najčastejšie spája s reklamami proti starnutiu. Rôzne krémy a prípravky pre ženy ju prezentujú ako najlepšieho pomocníka pri boji proti vráskam, celulitíde a iným príznakom starnutia. Jej využitie je však omnoho širšie a dnes sa na ňu pozrieme v kontexte kĺbovej výživy.


Starnutie, no nie obyčajné

Okrem kože starnú, samozrejme, aj všetky ostatné orgány. Tento proces neobchádza ani naše kĺby. Ak sú kĺby počas života vystavované nadmernej záťaži pri športe alebo dvíhaní ťažkých závaží, proces ich starnutia môže nastať podstatne rýchlejšie. V dnešnej dobe je však na trhu dostatok zaujímavých prípravkov, ktoré tento proces spomalia. Jedným z nich je aj spomínaná kyselina.

Prirodzený výskyt

V našom tele nájdeme kyselinu hyalurónovú takmer všade. Jej hlavným účelom je zadržiavať vodu a vytvárať gélové štruktúry – čo súvisí napríklad aj so spomínaným napínaním kože a bojom proti vráskam.

Ako ju doplniť?

Na začiatok musíme zdôrazniť, že kyselina hyalurónová nie je dôležitá len pre ženy a športovcov. Jej prirodzenú produkciu v tele ovplyvňujú aj nezdravé návyky, ako napríklad fajčenie. Tak či onak, vekom prirodzene klesá jej hladina a to môže zapríčiniť spomínané problémy. Najjednoduchším a zároveň najúčinnejším riešením je pravidelne ju dopĺňať. V našej ponuke ju nájdete v podobe kapsúl, ktoré sa jednoducho užívajú, prášku alebo ich môžete skombinovať aj s inou formou kĺbovej výživy.