L-Karnitín vs Acetyl L-Karnitín

L-Karnitín vs Acetyl L-Karnitín

Všetci dobre vieme, že L-Karnitín je neodmyslyteľnou súčasťou výbavy každého Fitness nadšenca, ktorý má v pláne spáliť nejaký ten TUK. Často je L-Karnitín zdobený popismi ako „fat-burner“, „spaľovač“ a podobne – čo nieje až tak presné pomenovanie tohto suplementu.

Najdôležitejší z účinkov L-Karnitínu je schopnosť transformovať mastné kyseliny na energiu, ktorú môžme použiť ako palivo pre všetky naše aktivity. Háčik L-Karnitínu je v tom, že túto vygenerovanú energiu je NUTNÉ využiť pri tréningu, kardiu alebo inej podobnej činnosti pre dosiahnutie TUK – spaľujúceho efektu. Teda spaľovačom nieje L-Karnitín – je ním sám cvičenec :)


PRE KOHO JE VHODNÝ L-Karnitín?
-pre svalové bunky je veľmi ťažké absorbovať L-Karnitín, pokiaľ nieje v krvnom obehu aspoň mierne zvýšené množstvo INZULÍNU – obsah inzulínu v krvi dokážeme prirodzene navýšiť konzumáciou sacharidov. L-Karnitín sa teda odporúča konzumovať kedykoľvek v priebehu dňa – ideálne spolu so sacharidovým pokrmom, pre jeho maximálne využitie. L- Karnitín je teda vhodný pre každého, kto chce uľahčiť uvoľňovanie mastných kyselín a tým podporiť spaľovanie tukov, zvýšiť hladinu sústredenia, predĺžiť tréningovú výdrž a má v jedálničku priestor pre konzumáciu sacharidov


PRE KOHO JE VHODNÝ ACETYL L-Karnitín?
- pre svalové bunky nieje problém absorbovať Acetylovú formu L-Karnitínu aj bez potreby zvýšenej hladiny inzulínu, teda je vhodný aj pre jedincov v KETO resp. v nízkosacharidovej diéte, kde cvičenec nemá v jedálničku priestor na konzumáciu sacharidových pokrmov.


 Autor článku: Vladimír Roško - Kult tela z môjho pohľadu




Vladimír Roško
Product development / Graphic Designer / Marketing management

Som zanietený študent života, zdravého pohybu, zdravého mentálneho nastavenia a motivácie, silových športov, milovník hudobný…