Láka vás štíhlejšia postava? Vyskúšajte proteín určený pre ženy

Láka vás štíhlejšia postava? Vyskúšajte proteín určený pre ženy

Proteínové doplnky sú často považované ako záležitosť výhradne pre mužskú časť populácie. Žiadne telo sa však nezaobíde bez pravidelného a dostatočného prísunu potrebných bielkovín. Čo všetko potrebuje vedieť žena, ktorá sa rozhodne dopĺňať stravu proteínovými nápojmi?


Pomáha pri chudnutí

Rozšírený hoax medzi amatérmi aj profesionálmi vo vodách bodybuildingu tvrdí, že z proteínu sa priberá. Dobre vyrátaný príjem bielkovín pomôže naštartovať váš metabolizmus, chráni vaše svaly pred ochabnutím a môže vám tak pomôcť zhodiť nechcené kilá. Proteíny sú navyše plné dôležitých aminokyselín, bez ktorých naše telo nedokáže správne fungovať.

Dávkovanie

To závisí od požadovaného výsledku. Stanovte si váš ciel – chcem nabrať svaly, chcem schudnúť tuk, chcem spevniť postavu. Ak chcete schudnúť, pri väčšine výpočtov vychádza dávkovanie 1 gram proteínu na kilogram telesnej váhy denne. Ak máte zvýšenú fyzickú záťaž, pokojne to môžete potiahnuť aj na 1,5 gramu. Žena s váhou 60 kilogramov by tak mala prijať aspoň 60 gramov proteínu denne. Žena túžiaca po svalovej hmote, samozrejme, viac.

Neriaďte sa však týmito výpočtami na 100%. Najlepšie zistíte svoj ideálny príjem bielkovín po porade s trénerom, doktorom, odborníkom na výživu a počas TESTOVANIA samej seba. Nájdite si svoj model príjmu bielkovín pre dosiahnutie vytúženej postavy.

Doplnok vyváženej stravy

Väčšina dnešných proteínových prípravkov z našej ponuky má príjemnú a obľúbenú chuť. Ľudia majú tendenciu nahrádzať vyváženú stravu príjmom všetkých doplnkov výživy v podobe tabliet a prášku. Praktické, rýchle a efektívne doplnenie energie pomocou nápojov pre športovcov je síce super, no domáce jedlo od babky to nikdy dostatočne nenahradí. Jedzte zdravo a kombinujte to s doplnkami výživy – vtedy sa objavia tie najlepšie výsledky.

Nezabúdajte cvičiť!

Chcete nabrať svaly a zhodiť tuk? Ani najlepší doplnok výživy na svete vám nepomôže, ak nebudete zodpovedne a pravidelne cvičiť. Vidíme sa vo fitku!