Neviete kvôli postave ektomorfa nabrať svaly? Tieto proteíny sú pre vás najlepšie

Neviete kvôli postave ektomorfa nabrať svaly? Tieto proteíny sú pre vás najlepšie

Hodiny a hodiny potenia sa v posilňovni, kilogramy prijatej stravy, plná polica výživových doplnkov a svaly stále nikde? Aha, pán bude asi ektomorf. Prekonajte stagnáciu a skúste zmeniť zaužívané zvyky pre nakopnutie testosterónu a rastového hormónu.


Ecto, Meso, Endo

Každý zápasí s iným problémom a každý by chcel mať iný typ postavy. Endomorf sa nemôže zbaviť nadmerného tuku a pre ektomorfa je takmer nemožné nabrať čo i len gram svalovej hmoty. Podľa typu postavy preto musíte prispôsobiť tréning, jedálny lístok a celý životný štýl.


Zrýchlený metabolizmus

Na ten sa „vyhovárajú“ všetci, ktorí nedokážu nabrať ani gram svalovej alebo tukovej hmoty. Je pravda, že ich telá majú problém s naberaním a spaľovanie tukov im môže závidieť každá modelka, no na každý problém existuje riešenie.

Premyslený harmonogram

Teraz cvičím, teraz obedujem, teraz spím. Veľké množstvo ektomorfov sa uchyľuje k tomu, že jedia veľké porcie 10 krát denne, dajú si 2-3 tréningy a stále nerastú. Práve preto. Telo potrebuje režim, kde v jednej fáze sa unaví, v druhej doplní živiny a v tretej regeneruje.

Dostatok spánku

Svaly rastú v noci, keď spíte. Neseďte do druhej v noci pri počítači hľadaním článkov o tom, prečo svaly narastú. Vypiť dávku proteínu, gaineru, a spať. Nezabudnite aj na kvalitu spánku. Žiadne rušivé elementy, svetlo alebo tvrdá posteľ.

Kvalita doplnkov a stravy

Konečne sa dostávame k proteínu. Aký je najvhodnejší pre ektomorfa? Na toto opäť neexistuje univerzálna odpoveď. Základom je nájsť proteín s vysokým obsahom aminokyselín a s rýchlym vstrebávaním. Nepozerajte na cenu, ale na kvalitu testovaných doplnkov. V našej ponuke nájdete len kvalitné produkty, z ktorých si vyberie každý.

Podobne je to aj so stravou. Čo z toho, že denne do tela natlačíte 2 kilá kuracích pŕs, ktoré vaše telo ani nedokáže spracovať? Navyše sú z hromadných chovov zo zahraničia a mäso nedosahuje ani zďaleka takú kvalitu, akú potrebuje kulturista. Stavte radšej na lokálnych chovateľov a mäso z farmárskych trhov.

Silový tréning je základ

Netreba podceňovať rozcvičky a kardio, no zabudnite na desiatky opakovaní s ľahkými váhami. Naložte na stojan čo sa naň vojde a skúste série drepov po 3 opakovania. Veľké váhy a menší počet opakovaní nabudí váš organizmus a svaly začnú rásť. Nezabudnite váhy pravidelne zvyšovať, aby sa telo opäť nedostalo do mŕtveho bodu.