Potraviny na chudnutie, ktoré nakopnú váš metabolizmus (2. časť)

Potraviny na chudnutie, ktoré nakopnú váš metabolizmus (2. časť)

Konečne sa nám blíži leto, a preto nie je na škodu začať športovať, že? Okrem športu a cvičenia by ste však nemali zabúdať na svoju stravu. Nie, žiadne drastické diéty. Skôr máme na mysli zvýšený objem niekoľkých užitočných potravín. Prezradíme vám, ktoré z nich vám pomôžu nielen po zdravotnej stránke, ale aj pri chudnutí. 

prvej časti seriálu o potravinách, ktoré nám pomáhajú odbúravať tuk, sme písali o ovocí a zelenine. Ak ste o tom nevedeli, taký grapefruit je lepšie konzumovať celý ako iba piť jeho šťavu.


Ktoré koreniny sú najlepšie?

Prehnať to s koreninami nie je určite dobré. No do stravy by ste ich mali zaradiť. Medzi tie najúčinnejšie patrí čierne korenie, ďumbier, čili papričky, kurkuma či koriander. Okrem toho, že celé telo prekrvujú a zahrievajú, udržiavajú vašu hladinu cukru pod kontrolou a stabilizujú tlak. Korenia sa nemusíte báť pri dochucovaní šalátov, cestovín ani mäsa.

Strukoviny ako cenný zdroj vlákniny

Strukoviny vás obohatia o významné látky, ako bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Fazuľa je napríklad vhodná pri chudnutí vďaka látke glykokinín. Šošovica je zase zaujímavá tým, že obsahuje veľké množstvo železa. Nemožno vynechať sóju, ktorá sa vám možno najviac spája s alternatívou k mäsu. Je to kvôli tomu, že obsahuje veľa bielkovín, až 35 – 40 %. Nemožno jej odoprieť množstvo vápnika, ktorým „triumfuje“ mlieko.

Sardinky a ryby

Možno ste počuli o tom, že ryby sú skvelé vďaka omega 3-mastným kyselinám. Práve vďaka rybičkám budete mať krásne vlasy a nechty. Priaznivo pôsobia na zdravie ciev a srdca. Ryby s poriadnou dávkou zeleniny vám poskytnú výživové hodnoty, aké potrebujete.

Zdravé potraviny z nášho e-shopu

V našom e-shope nájdete ďalšie prospešné potraviny, ako kokosový olejchia semienka alebo quinou. Ak chcete zdravšie žiť a popritom zhodiť pár kíl, popri zmene stravy cvičte. Nezabúdajte, že by ste mali mať vyvážený energetický príjem a výdaj. 

Vladimír Roško
Product development / Graphic Designer / Marketing management

Som zanietený študent života, zdravého pohybu, zdravého mentálneho nastavenia a motivácie, silových športov, milovník hudobný…