Proti vypadávaniu vlasov pomôžu vitamíny aj zmena návykov

Proti vypadávaniu vlasov pomôžu vitamíny aj zmena návykov

Žiadna žena sa neteší, keď jej pri česaní vlasov na hrebeni ostávajú chumáče. Vypadávanie vlasov je súčasťou ich rastového cyklu, každý deň ich vypadne približne 100 až 150.  Čo však v prípade, keď je tých vlasov na zemi, hrebeni či vankúši naozaj veľa?

Ak ste si všimli, že vám vlasy padajú viac ako inokedy, netreba z toho hneď robiť paniku. V niektorých prípadoch postačí, keď sa pozriete na svoj životný štýl či kozmetické produkty, ktoré používate. Ak ste často v strese alebo užívate lieky, príčinu ste možno už našli. Navštívte lekára, ktorý vám predtuchu potvrdí či vyvráti. Možným dôvodom padania vlasov je i problém so štítnou žľazou. To vám však opäť povie lekár. Vypadávanie vlasov tiež môže byť dedičné.


Vitamíny proti vypadávaniu vlasov: Ktoré sú naj?

Máte ťažké životné obdobie? Ste vystavovaná stresu viac, ako by ste chceli? Potom je možné, že vaša korunka krásy trpí práve kvôli tomu, že jej chýbajú vitamíny, minerály alebo stopové prvky. Stres nás ochudobňuje o množstvo významných látok. Pre rast vlasov je výborné železozinok, ako aj vitamíny skupiny B, A, C a E.

Pozor na nedostatok bielkovín, cigarety či alkohol

Ak sa rozhodnete zhodiť kilá navyše, nespoliehajte sa na pochybné diéty, ktoré ani neviete, či fungujú. Radšej sa poraďte so špecialistom na zdravú výživu a s trénerom. Pri nesprávnych diétach ľahko vznikne bielkovinová podvýživa, ktorá naruší aj vaše vlasy. Okrem plnohodnotnej stravy si dávajte pozor na množstvo alkoholu či vyfajčených cigariet, lebo aj tie sa môžu podpísať pod vaše každodenné padanie vlasov.

Šampón, umývanie, farbenie, sušenie…

Podobne, ako napríklad pri type postavy, aj pri vlasoch platí, že čo žena, to iná štruktúra a typ vlasov. Iba vy jediná viete, či máte jemné vlasy, či vám škodí farbenie alebo časté umývanie vlasov. Zlou starostlivosťou o vlasy si koledujete o „malér.“ V niektorých prípadoch vlasom uškodia aj agresívne kozmetické produkty, ako šampón, tužidlo či lak.


Aby ste predišli ďalšiemu padaniu, nechajte si vlasy iba tak voľne vysušiť a ako ozdravnú kúru na ne použite odvar zo žihľavového či zeleného čaju. Pomôže vám aj ich samotné pitie. Na prekrvenie hlavy je výborná masáž, ktorá zlepší cirkuláciu krvi v cievach, a teda aj prebudí nové vlasové korienky.