Viac svalov a lepší sex? Pravdy a mýty o účinkoch Kotvičníka zemného

Viac svalov a lepší sex? Pravdy a mýty o účinkoch Kotvičníka zemného

Kotvičník zemný (odborne Tribulus terrestris) je v posledných rokoch obľúbenou bylinkou pre zvýšenie fyzických výkonov. A to v posilňovni, ale aj v posteli. Čo by ste o ňom mali vedieť predtým, než ho začnete používať? 


Pre lepší výkon

Kotvičník nie je klasickým doplnkom, ktorý umelo zvyšuje hladinu testosterónu a silu v posilňovni. Ide o 100 % prírodnú bylinu, vďaka ktorej je nárast hladiny testosterónu (pri správnom dávkovaní) prirodzený. S testosterónom prichádza rýchlejší nárast svalovej hmoty, o čo ide všetkým borcom v posilke.

A nielen v posilke

Kotvičník zemný preukázateľne spomaľuje starnutie. Prečo? Pretože pozitívne vplýva na sexuálny život mužov a žien. Siahajú po ňom ľudia všetkých vekových kategórii, ktorých v živote prekvapila nechuť na sex. Vďaka pravidelným dávkam kotvičníku sa dostanete znova do formy.

Možnosti užívania

Kotvičník sa dá zalievať ako klasický čaj. V našej ponuke však nájdete jeho alternatívu v tabletovej forme a najsilnejšiu (najobľúbenejšiu) možnosť – prášok. Ide o rozomletú rastlinu, konzumujete ju teda celú. Práve preto má silnejší účinok ako len klasický čaj.

Pozor však na pečeň, na tú môže mať pri neprimeraných dávkach devastačný účinok. V konečnom dôsledku by ste sa mali poradiť s trénerom, v lepšom prípade aj s lekárom. Nikdy neprekračujte maximálne odporúčané dávky!

Pozor na závislosť

Nebojte sa, neostanete závislí na jeho „príjemnej“ chuti. Na tej sa závislosť rozhodne vypestovať nedá. Má veľmi horkú, nepríjemne hlinitú – skutočne odpornú chuť. Chuť je možné zjemniť kombináciou s džúsom (môže sa piť aj za studena) alebo zapíjaním nejakou poriadne sladkou tekutinou.


Závislosť si však môžete vypestovať na jeho účinkoch, a tým si privodiť problémy v profesionálnej športovej kariére. Nápadne zvýšený testosterón je na väčšine súťaží v celej škále športov považovaný ako zakázaný doping. Neodporúčame riskovať a užívať kotvičník pred súťažou, závodmi a inými športovými podujatiami.