Vyhnite sa hladu v noci. Čo na večeru pri chudnutí?

Vyhnite sa hladu v noci. Čo na večeru pri chudnutí?

Pri chudnutí je dôležité každé jedlo počas dňa. Aj vy zápasíte s tým, čo si dať na večeru, aby ste sa zasýtili, ale zároveň nepokazili svoje celodenné snaženie? 

Ak ste si dali záväzok, že po piatej už nebudete nič jesť, vyjedanie chladničky o deviatej je pre vás možno rutinou. A je to vždy len zdravé vyjedanie? Nestáva sa vám, že namiesto orechov do seba natlačíte prvé jedlo, čo zbadáte, hoc aj zákusok alebo zmrzlinu?

Pravdou je, že aj keď chudnete, v pokoji si môžete dopriať jesť tak 2 – 3 hodiny pred spaním. Veľmi však záleží na tom, čo zjete – toto je otázka, ktorou by ste sa mali zaoberať viac ako tým, kedy to zjete.


To najlepšie na večeru

Na večeru sú určite vhodné bielkoviny, ako mäso, syry, vajcia, strukoviny či ryby, doplnené o zdravé tuky – orechy. Či už mandle, alebo ľanové semiačka, dodajú vášmu telu pocit nasýtenosti. Nezabúdajte na dávku zeleniny, ktorá je pri chudnutí nevyhnutnou prílohou.

Pozor – myslite na to, že strava je len jeden zlomok z chudnúceho plánu. Tým druhým kúskom skladačky je naozaj poctivé cvičenie. To vám nenahradí nič iné. Bez cvičenia bude vaša snaha márna.


Ako predídete hladu v noci

Už viete, že večeru si môžete dopriať aj o ôsmej večer a že najlepšou voľbou sú bielkoviny, tuky a zelenina. Určite vás však zaujímajú konkrétne potraviny, po ktorých môžete siahnuť aj vo večerných hodinách.


  • Plnotučné mliečne produkty

Majte po ruke grécky jogurt. Obsahuje probiotiká a je dobrý na trávenie. Tak isto sú dobrými alternatívami kefír alebo acidko. Podstatou je, aby išlo o plnotučný výrobok bez pridaného cukru.

  • Mätový, zázvorový a harmančekový čaj

Možno si poviete, že taký mätový čaj vás nezasýti. Je to síce pravda, ale za to vás príjemne upokojí a účinne potlačí chuť na „mlsné” prejedanie sa. Veď vyskúšajte.

  • Šalát s humusom

Humus je veľmi cenná a na vlákninu bohatá potravina. K tomu zeleninový šalát a večera je na svete.

  • Nočný proteín

Jednou z možností je dať si ešte tesne pred spaním nočný proteín alebo tzv. kazeín. Dodá vám potrebné živiny, zregeneruje vás a podporí chudnutie.


Neveríte? Tak sa presvedčte pri našich doplnkoch výživy, ktoré neobsahujú cukor, pridané farbivá a konzervanty. Značka Natural Nutritionvám ponúka kvalitné produkty odskúšané športovcami a trénermi na vlastnej koži. A s výsledkami. 

Vladimír Roško
Product development / Graphic Designer / Marketing management

Som zanietený študent života, zdravého pohybu, zdravého mentálneho nastavenia a motivácie, silových športov, milovník hudobný…