Bielkovinový, strúhaný koláč

Bielkovinový, strúhaný koláč

Neobsahuje lepok, takže je ideálnou pochúťkou aj pre ľudí, ktorí musia dodržiavať bezlepkovú diétu :) .

Potrebujeme:

Cesto:

200g ryžová múka

60ml voda

45g WPC80 Chocomilk

2ks žĺtka


Tvarohová náplň:

500g nízkotučný hrudkovitý tvaroh

25g WPC80 Vanilla

2ks bielka


300g jabĺk (5menších)

4g Cejlónska škorica

25g med

15g Ghee



Postup

Všetky suroviny na cesto spracujeme rukou, kým nevytvoríme homogénnu zmes. Vzniknuté cesto rukou roztlačíme (na plech vystlaný papierom na pečenie) na hrúbku  cca 1cm a dáme na chvíľu zapiecť do predhriatej rúry (150°C). Cesto sa nemá upiecť, len mierne vysušiť, aby ho bolo možné postrúhať (max. do 5 min.-je to potrebné odsledovať).

Medzitým si mixérom vymiešame suroviny na tvarohovú náplň, do ktorej vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov. 

Z postrúhaných jabĺk vytlačíme čo najviac šťavy, pridáme škoricu a med a poriadne premiešame. 

Na papierom vystlaný plech (cca 20x20cm) rovnomerne rozprestrieme 1/2 postrúhaného cesta. Vylejeme tvarohovú náplň, navrstvíme jablkovú zmes a posypeme zvyšným nastrúhaným cestom.

Ešte pred pečením na vrch koláča rovnomerne poukladáme kúsky masla Ghee. Pečieme cca 30 min. pri teplote 180°C.  


Dobrú chuť :) .