Bielkovinový, strúhaný koláč
Neobsahuje lepok, takže je ideálnou pochúťkou aj pre ľudí, ktorí musia dodržiavať bezlepkovú diétu :) .
Potrebujeme:
Cesto:
200g ryžová múka
60ml voda
45g WPC80 Chocomilk
2ks žĺtka
Tvarohová náplň:
500g nízkotučný hrudkovitý tvaroh
25g WPC80 Vanilla
2ks bielka
300g jabĺk (5menších)
25g med
15g Ghee
Postup
Všetky suroviny na cesto spracujeme rukou, kým nevytvoríme homogénnu zmes. Vzniknuté cesto rukou roztlačíme (na plech vystlaný papierom na pečenie) na hrúbku cca 1cm a dáme na chvíľu zapiecť do predhriatej rúry (150°C). Cesto sa nemá upiecť, len mierne vysušiť, aby ho bolo možné postrúhať (max. do 5 min.-je to potrebné odsledovať).
Medzitým si mixérom vymiešame suroviny na tvarohovú náplň, do ktorej vmiešame vyšľahaný sneh z bielkov.
Z postrúhaných jabĺk vytlačíme čo najviac šťavy, pridáme škoricu a med a poriadne premiešame.
Na papierom vystlaný plech (cca 20x20cm) rovnomerne rozprestrieme 1/2 postrúhaného cesta. Vylejeme tvarohovú náplň, navrstvíme jablkovú zmes a posypeme zvyšným nastrúhaným cestom.
Ešte pred pečením na vrch koláča rovnomerne poukladáme kúsky masla Ghee. Pečieme cca 30 min. pri teplote 180°C.
Dobrú chuť :) .