Mrkvový koláč
Potrebujeme:
560g nastrúhaná mrkva
150g pomleté vlašské orechy
100g mandle (tenké plátky)
60g Goji
6 bielok
4 žĺtka
1 PL nízkotučné holandské kakao
1 ČL cejlónska škorica
1 ČL sóda bikarbóna
Vanilka
+ kokosový olej a pomleté vlašské orechy na vymazanie a vysypanie plechu
Postup:
Žĺtka vymiešame spolu so sukralózou do peny. Pridáme nastrúhanú mrkvu, pomleté orechy, goji (ktoré si vopred namočíme vo vode a scedíme), kakao, roztopené kakaové maslo (nie horúce!), škoricu, mandle, SB, vanilku a dôkladne premiešame.
Osobitne vymixujeme bielka do peny a opatrne vmiešame do cesta. Stačí už len rovnomerne rozotrieť na plech (použila som rozmer cca 30x20 cm) a upiecť pri teplote 180 ˚C – cca 30 minút (je potrebné poriadne odsledovať, aby Vám koláč neprihorel).
Po vychladnutí a nakrájaní skladujeme v chladničke.
Dobrú chuť!