Mrkvový koláč

Mrkvový koláč


Potrebujeme:


560g nastrúhaná mrkva

150g pomleté vlašské orechy

100g mandle (tenké plátky)

60g Goji

6 bielok

4 žĺtka

20g BIO kakaové maslo

1 PL nízkotučné holandské kakao

1 ČL cejlónska škorica

1 ČL sóda bikarbóna

Vanilka 

Sukralóza

kokosový olej a pomleté vlašské orechy na vymazanie a vysypanie plechu 



Postup:

Žĺtka vymiešame spolu so sukralózou do peny. Pridáme nastrúhanú mrkvu, pomleté orechy, goji (ktoré si vopred namočíme vo vode a scedíme), kakao, roztopené kakaové maslo (nie horúce!), škoricu, mandle, SB, vanilku a dôkladne premiešame. 

Osobitne vymixujeme bielka do peny a opatrne vmiešame do cesta. Stačí už len rovnomerne rozotrieť na plech (použila som rozmer cca 30x20 cm) a upiecť pri teplote 180 ˚C – cca 30 minút (je potrebné poriadne odsledovať, aby Vám koláč neprihorel).

Po vychladnutí a nakrájaní skladujeme v chladničke. 

Dobrú chuť!