,,Perník“ z vločiek a orechov sladený stéviou Pridané: 03.10.2017

Netradičná verzia ,,perníka“ z pomletých vlašských orechov a vločiek, ktorý sme osladili prírodne – stéviou. 

Zdravý perník s vločkami a orechmiPotrebujeme:

150g pomletých vlašských orechov

120g hrozienok (vopred namočených vo vode)

115g nasekaných vlašských orechov

60g pomletých vločiek

40g nasekanej Bio kakaovej hmoty

5 vajíčok

300ml nízkotučný kefír

100ml arašidový olej

1 PL Bio kakao

1 kopcovitá ČL perníkového korenia

1 ČL Cejlónskej škorice

1 ČL sódy bikarbóny

Stévia podľa chuti

 

+ kokosový olej v spreji na vymazanie plechu 

+ pomleté vlašské orechy na vysypanie plechu

+ 100%-tný džem bez pridaného cukru (zvolila som ríbezľový)

+ Bio kakaová hmota na postrúhanie

 

 

Zdravý perník s orechmi a vločkamiPostup:

Vajíčka si oddelíme a osobitne vymixujeme žĺtka do peny, pridáme kefír, postupne olej a potom suché ingrediencie, ktoré si vopred zmiešame v jednej mise. Na záver pridáme hrozienka.

Bielka vymixujeme do hustej peny a opatrne ich vmiešame do zmesi. Zmes vylejeme do vopred vymazaného a orechmi vysypaného plechu (použila som rozmer cca 30x20 cm) na pečenie.

 

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 ˚C – 30 minút.

 

Po upečení ihneď potrieme džemom a po vychladení posypeme nastrúhanou kakaovou hmotou.

Skladujeme v chladničke.

 

Dobrú chuť! 


Späť na zoznam článkov
Copyright 2014 - 2017 © namaximum.sk