Proteínový, kokosovo-malinový koláčPridané: 08.07.2017


Kokos, maliny a mäta vytvárajú dokonalú harmóniu. Koláč je obohatený o kazeín, ktorý ho nutrične obohacuje o potrebné bielkoviny. Nepečie sa, neobsahuje lepok ani pridaný cukor :-)

Potrebujeme:

Kokosová vrstva:

90g strúhaného kokosu

40g odtučneného sušeného mlieka

50g neochuteného micelárneho kazeínu MPC 85 bez príchute

150ml čistej vody

2g agaru (rastlinná želatína z morských rias s veľmi jemnou chuťou)

Sukralóza (podľa chuti)

 

Malinová vrstva:

300g malín (použila som mrazené)

Cca 50ml malinovej šťavy (tá nám vznikne po rozmrazení malín)

2g agaru

Zopár kvapiek prírodnej mätovej esencie (ak nemáme, použijeme čerstvé lístky mäty), ktoré potom vyberieme.

Sukralóza (podľa chuti)

 

Postup:

Kokos, sušené mlieko, kazeínsladidlo zmiešame v jednej miske. Vodu s agarom necháme zovrieť (aby sa agar rozpustil) a pridáme k zvyšku surovín. Dobre premiešame a vzniknutú hmotu vtlačíme do malej okrúhlej formy, ktorú si predtým vystelieme potravinárskou fóliou.

Dáme do chladničky. A pripravíme si malinovú vrstvu. Najprv rozpustíme agar v malinovej šťave. Potom pridáme maliny a zopár kvapiek mätovej esencie. Chvíľku povaríme, aby sa spojili všetky chute. Potom vylejeme na kokosovú vrstvu a necháme odležať v chlade na pár hodín, kým to celé všetko dôkladne nestuhne.

Posypeme hrubšou vrstvou kokosu a podávame.

Koláč má samozrejme ,,milión“ variácií. Môžete použiť ovocie podľa vašej chuti, kazeín nahradiť proteínom (či už ochuteným, alebo neochuteným), poprípade ho obohatiť o rôzne iné zložky (kakao, kakaové bôby, arašidové maslo, rôzne druhy sušeného ovocia, orechov alebo semienok).

 

Dobrú chuť!  ;-)


Späť na zoznam článkov
Copyright 2014 - 2017 © namaximum.sk