Šťavnatý koláč s ríbezľami a bobuľami Acai
Cesto:
95g ryžová múka
40g strúhaný kokos
40g pomleté vlašské orechy
35g mletý mak
1 PL Bio kakao
200ml teplá voda
100ml arašidový olej
5 vajíčok
1 ČL sóda bikarbóna
Sukralóza (množstvo podľa chuti)
130g ríbezle (mix čiernych a červených)
Tvarohová náplň:
260g hustý biely jogurt
200g jemný nízkotučný tvaroh
1 vajce
3 ČL Acai berry prášok
Sukralóza (množstvo podľa chuti)
+ pomleté vlašské orechy
+ 100% ríbezľový džem bez pridaného cukru!
+ Hydro DH32 - Hydrolyzovaný srvátkový proteín (príchuť čokoláda)
+ strúhaný kokos a mandle (plátky) na posypanie
Postup:
Vajíčka na cesto si oddelíme. Žĺtka si vyšľaháme do peny, postupne pridávame olej a teplú vodu. Mixujeme, kým sa všetko nespojí a nevytvorí pena. Potom pridáme všetky suché ingrediencie, ktoré si vopred zmiešame.
Osobitne vymixujeme bielka, ktoré zľahka zapracujeme do cesta.
Takto pripravenú zmes rovnomerne vylejeme do menšieho plechu, ktorý nasprejujeme kokosovým olejom a vysypeme pomletými vlašskými orechmi.
Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180˚C – 20 minút. Po 20-tich minútach koláč vyberieme, potrieme ríbezľovým džemom a na vrch vylejeme pripravenú tvarohovú náplň (stačí všetko spolu rozmixovať). Dopekáme ďalších 10 minút + 10 minút zhora (zapneme iba vrchný ohrev!).
Po upečení a miernom vychladení, poprášime čokoládových hydrolyzátom, pofŕkame mandľovou pastou a posypeme strúhaným kokosom zmiešaným s Acai berry práškom.
Dobrú chuť!