Šťavnatý koláč s ríbezľami a bobuľami Acai

Šťavnatý koláč s ríbezľami a bobuľami Acai


Cesto:

95g ryžová múka

40g strúhaný kokos

40g pomleté vlašské orechy

35g mletý mak

1 PL  Bio kakao

200ml teplá voda

100ml arašidový olej

5 vajíčok

1 ČL sóda bikarbóna

Sukralóza (množstvo podľa chuti)

130g ríbezle (mix čiernych a červených)


Tvarohová náplň:

260g hustý biely jogurt

200g jemný nízkotučný tvaroh

1 vajce

3 ČL Acai berry prášok

Sukralóza (množstvo podľa chuti)

kokosový olej v spreji

+ pomleté vlašské orechy

+ 100% ríbezľový džem bez pridaného cukru!

Hydro DH32 - Hydrolyzovaný srvátkový proteín (príchuť čokoláda)

Bio mandľová pasta

+ strúhaný kokos a mandle (plátky) na posypanie 



Postup:

Vajíčka na cesto si oddelíme. Žĺtka si vyšľaháme do peny, postupne pridávame olej a teplú vodu. Mixujeme, kým sa všetko nespojí a nevytvorí pena. Potom pridáme všetky suché ingrediencie, ktoré si vopred zmiešame.

Osobitne vymixujeme bielka, ktoré zľahka zapracujeme do cesta.

Takto pripravenú zmes rovnomerne vylejeme do menšieho plechu, ktorý nasprejujeme kokosovým olejom a vysypeme pomletými vlašskými orechmi.

Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180˚C – 20 minút. Po 20-tich minútach koláč vyberieme, potrieme ríbezľovým džemom a na vrch vylejeme pripravenú tvarohovú náplň (stačí všetko spolu rozmixovať). Dopekáme ďalších 10 minút + 10 minút zhora (zapneme iba vrchný ohrev!).

Po upečení a miernom vychladení, poprášime čokoládových hydrolyzátom, pofŕkame mandľovou pastou a posypeme strúhaným kokosom zmiešaným s Acai berry práškom.


Dobrú chuť!