Tekvicová torta do diéty
Základ tvorí múka z pomletých tekvicových semienok, vajíčka a vrch pokrýva čoko tvaroh s malinami a kazeínom.
Potrebujeme:
Korpus:
120g tekvicová múka
150 ml cmar
15g strúhaný sušený kokos
4 vajíčka
1 PL tekvicový olej
1 ČL sóda bikarbóna
½ ČL cejlónskej škorice
Vanilka
Sukralóza (množstvo podľa chuti)
Plnka:
500g jemný nízkotučný tvaroh
200g maliny
40g MPC 85 – bez príchute
20g čokoládový sirup bez kalórií Warrior
15g holandské kakao
½ ČL agar (rastlinná náhrada želatíny)
+ kokosový olej na vymazanie formy
Postup:
V mise si zmiešame tekvicovú múku, kokos, SB, škoricu a vanilku. Vajíčka si oddelíme – bielka vyšľaháme do peny, žĺtka spolu so sukralózou rovnako do peny, potom pridáme tekvicový olej, ktorý zašľaháme a postupne pridávame cmar.
Keď sa všetko spojí vmixujeme suchú zmes a následne všetko vylejeme do okrúhlej tortovej formy, kde si spodok vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme kokosovým olejom.
Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 180 ˚C – 20 minút.
Na náplň si zmiešame v mise tvaroh, sirup, kakao a MPC. Maliny (použila som mrazené) dáme do hrnca, necháme ich rozvariť potom teplotu znížime a pridáme agar (zmes nesmie vrieť!). Chvíľku zahrejeme a vylejeme do tvarohovej zmesi. Všetko spolu rozmixujeme, vylejeme na vychladený korpus a necháme stuhnúť v chladničke.
Dobrú chuť!