Tekvicová torta do diéty

Tekvicová torta do diéty

Základ tvorí múka z pomletých tekvicových semienok, vajíčka a vrch pokrýva čoko tvaroh s malinami a kazeínom.


Potrebujeme:


Korpus:

120g tekvicová múka

150 ml cmar

15g strúhaný sušený kokos

4 vajíčka

1 PL tekvicový olej

1 ČL sóda bikarbóna

½ ČL cejlónskej škorice

Vanilka

Sukralóza (množstvo podľa chuti)



Plnka:

500g jemný nízkotučný tvaroh

200g maliny

40g MPC 85 – bez príchute

20g čokoládový sirup bez kalórií Warrior

15g holandské kakao

½ ČL agar (rastlinná náhrada želatíny)


kokosový olej na vymazanie formy



Postup:


V mise si zmiešame tekvicovú múku, kokos, SB, škoricu a vanilku. Vajíčka si oddelíme – bielka vyšľaháme do peny, žĺtka spolu so sukralózou rovnako do peny, potom pridáme tekvicový olej, ktorý zašľaháme a postupne pridávame cmar.

Keď sa všetko spojí vmixujeme suchú zmes a následne všetko vylejeme do okrúhlej tortovej formy, kde si spodok vystelieme papierom na pečenie a boky vymažeme kokosovým olejom.


Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry pri teplote 180 ˚C – 20 minút. 


Na náplň si zmiešame v mise tvaroh, sirup, kakao a MPC. Maliny (použila som mrazené) dáme do hrnca, necháme ich rozvariť potom teplotu znížime a pridáme agar (zmes nesmie vrieť!). Chvíľku zahrejeme a vylejeme do tvarohovej zmesi. Všetko spolu rozmixujeme, vylejeme na vychladený korpus a necháme stuhnúť v chladničke. 


Dobrú chuť!