Enzým laktáza (Beta-galaktozidáza) prášok
Enzým laktáza (Beta-galaktozidáza) prášok

Enzým laktáza (Beta-galaktozidáza) prášok

Značka: Natural Nutrition
  • Novinka
Predaj ukončený
Enzým laktáza (Beta-galaktozidáza) prášok

Enzým laktáza (Beta-galaktozidáza) prášok

Značka: Natural Nutrition
  • Novinka
    • Podpora trávenia laktózy.
    • Prirodzený pôvod.
    • Široké možnosti použitia.
    • 100% čistá prášková forma.

 

Alternatívne názvy: laktazan, laktáza, laktoleraza, enzým laktáza, alfa galaktozidáza, lactase, aspergillus oryzae, laktaza

EAN: 8585051813622

14,99 €
(1)
skladom

Možnosti dopravy

Pri objednávke nad 80 € doprava zadarmo!
  • Kuriér (ľubovoľný) - 2,99 €
  • Packeta (Zasielkovňa) - 1,99 €
  • Kuriér GLS - 3,50 €
  • Kuriér SPS - 3,50 €
  • Slovenská pošta (platba vopred) - 2,99 €
  • Slovenská pošta (dobierka) - 4,99 €

Ikona doprava zdarma Ešte 20 € a získaš dopravu zadarmo!

- +
Informácie o produkte

Laktáza je enzým, ktorý má zásadný význam pre trávenie laktózy, čo je disacharid nachádzajúci sa prevažne v mlieku a mliečnych výrobkoch. Tento enzým patrí medzi hydrolázy, špecifickú skupinu enzýmov zodpovedných za štiepenie chemických väzieb pomocou vody. 

Úlohou laktázy je rozkladať laktózu na dva jednoduchšie cukry – glukózu a galaktózu, ktoré sa následne vstrebávajú do krvi a slúžia ako zdroj energie pre bunky.

Laktáza sa produkuje v bunkách výstelky tenkého čreva, konkrétne v mikroklkoch, ktoré sú zodpovedné za absorpciu živín. Aktivita tohto enzýmu je najvyššia u dojčiat, čo má logické vysvetlenie, pretože ich hlavným zdrojom výživy je mlieko. 

Postupom času, najmä po odstavení od materského mlieka, sa však u mnohých ľudí aktivita laktázy prirodzene znižuje, čo vedie k zníženej schopnosti tráviť laktózu. Tento jav je známy ako laktázová neperzistencia, zatiaľ čo u ľudí, ktorí si zachovávajú schopnosť tráviť laktózu aj v dospelosti, sa tento stav označuje ako laktázová perzistencia. Z genetického hľadiska je perzistencia výsledkom evolučnej adaptácie na konzumáciu mlieka v populáciách, ktoré v minulosti domestikovali dobytok a mlieko sa stalo významnou zložkou ich potravy.

Okrem biologického významu má laktáza široké uplatnenie aj v priemysle. V potravinárstve sa často využíva na výrobu nízkolaktózových alebo bezlaktózových produktov, ktoré sú určené pre ľudí s intoleranciou laktózy. 

Tieto produkty sa vyrábajú tak, že laktáza sa pridáva priamo do mlieka alebo mliečnych výrobkov, čím sa laktóza štiepi na jednoduché cukry už pred ich konzumáciou. Tento proces nielenže znižuje obsah laktózy, ale zároveň zvyšuje sladkosť mlieka, keďže glukóza a galaktóza sú prirodzene sladšie než samotná laktóza.


Globálne certifikáty
Laboratory Tested
Made in EU
GMO free
GMP certified
HACCP Certified
100% natural
Použitie a dávkovanie

Dávkovanie: Užívajte jednu vrchovatú 0,1ml odmerku (100mg). Rozmiešajte vo vode alebo v obľúbenom nápoji. Pre zlepšenie rozpustnosti odporúčame pretrepať v šejkri. Odporúčaná denná dávka: 100mg Účinné látky v ODD (100mg): laktáza (ß-D-galaktozidáza) 100mg (10000ALU)*. *RVH nie je definovaná. RVH = referenčná výživová hodnota.  

Skladovanie a upozornenia

Upozornenie: Prípravok nie je vhodný pre deti, osoby do 18 rokov, tehotné a dojčiace ženy. Výživový doplnok sa nesmie používať ako náhrada rozmanitej stravy. Uchovávajte mimo dosahu malých detí. Ustanovená odporúčaná denná dávka sa nesmie prekročiť. Skladovanie: Skladujte v suchu, mimo priameho slnečného žiarenia pri teplotách 6-25°C. Nevystavujte mrazu a vlhkosti. 

Zloženie a alergény

Zloženie: laktáza (ß-D-galaktozidáza) (z Aspergillus oryzae) 100000 ALU/g. 

Enzým laktáza (Beta-galaktozidáza) prášok
14,99 €
25g
Natural Nutrition

skladom

14,99 €
- +

Produkt zatiaľ nehodnotil nikto.


Položte otázku

Polia označené hviezdičkou * sú povinné.

Zatiaľ žiadne otázky k produktu.