Fit jahodový piškótik

Spomínate si na dezert z detstva - piškotík od Pribináčka? Pretože táto fit verzia chutí úplne rovnako! Jediný rozdiel je v tom, že táto torta obsahuje oveľa viac bielkovín a je bez cukru.
Upečte si ho podľa nášho receptu a nebudete ľutovať!
Potrebné suroviny na korpus:
- 30 g hladkej špaldovej múky
- 10 g srvátkového vanilkového proteínu
- 10 g čakankového sirupu
- 1 vajce
- 50 ml kefíru
- lyžička jedlej sódy
Postup:
Najprv zmiešame sypké ingrediencie, potom pridáme kefír, sirup, žĺtok a nakoniec vyšľahaný bielok. Pečieme cca 15 min na 180 stupňov. Po upečení necháme korpus poriadne vychladnúť.
Potrebné suroviny na krém:
- 300 g polotučného tvarohu
- 150 g mascarpone
- 20 g čakankového sirupu
- 3 PL erythritolu
- citrónová šťava a vanilka podľa chuti
- + 40 g jahodový džem bez cukru
Postup:
- Všetky potrebné suroviny na krém okrem džemu spolu zmiešame.
- Na vychladnutý korpus navrstvíme džem a potom krém.
- Tortu umiestnime cez noc do chladničky, ďalší deň ho nazdobíme jahodami podľa chuti a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov): | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
167 kcal | 10 g | 7 g | 10 g |
Autor: Barbora Boháčková