Fit strúhaný koláč
Prinášame Vám zdravšiu verziu strúhaného koláča a veríme, že Vám bude chutiť tak ako nám!
Potrebné suroviny na cesto:
- 220 g špaldovej múky
- 2 vajcia
- 1/2 kypriaceho prášku
- 1 čokoládový puding
- 150 g bieleho jogurtu
- 20 g nízkotučného holandského kakaa
- sladidlo podľa chuti (my sme použili čakankový sirup Originál)
Potrebné suroviny na krém:
- 250 g jemného nízkotučného tvarohu
- 1 vajce
- 50 ml mlieka
- 1 vanilkový puding
- 30 g srvátkového proteínu WPC 80 v príchuti Vanilla
Postup:
- Najskôr si pripravíme cesto. Zmiešame všetky suché ingrediencie a postupne k nim pridáme všetky zvyšné na cesto.
- Rukami vypracujeme cesto.
- Cesto rozdelíme na dve polovice. Jednu polku dáme na hodinu do chladničky a druhú do mrazničky.
- Medzitým si pripravíme krém. Suroviny na krém dáme do misy a zmixujeme mixérom. Rúru si predhrejeme na 180 stupňov.
- Dno formy vystelieme papierom na pečenie.
- Vytiahneme cesto z chladničky, vyvaľkáme ho a vystelieme ním dno formy.
- Na korpus nalejeme krém.
- Z mrazničky vytiahneme druhú polovicu cesta a nastrúhame ho na krém.
- Takto pripravený koláč dáme do predhriatej rúry a pečieme 30 min na 180 stupňov.
Dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok: | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
142 kcal | 10 g | 19 g | 3 g |
Autor: Monika Vavrečková