Fit tiramisu
Kto by nemiloval tiramisu! A keďže sa radí k tým najviac kalorickým dezertom, rozhodli sme sa ho pre Vás pripraviť v odľahčenej verzii nabitej bielkovinami. Naša verzia chutí takmer identicky, ako klasická!
- kalorickú hodnotu sme stiahli asi o polovicu
- použili sme pravý taliansky krém zo šľahaných vajec
- upiekli sme vlastnú piškótu bez cukru
- navýšili sme množstvo bielkovín
To znie skvele, že? Tak poďme na to!
Potrebné suroviny na PIŠKÓTU:
- 90 g hladkej špaldovej múky
- 3 vajcia
- 100 g erythritolu
Postup:
Bielky vyšľaháme s erythritolom do hustej peny. Potom do tejto peny opatrne a postupne vmiešame žĺtky a nakoniec špaldovú múku. Pečieme na 160 stupňov cca 40 minút. Po upečení necháme korpus dostatočne vychladnúť a prekrojíme ho na 2 časti.
Potrebné suroviny na KRÉM:
- 500 g polotučného tvarohu
- 20 g čakankového sirupu Originál
- 3 vajcia
- erythritol podľa chuti
Ďalej budeme potrebovať:
- nízkotučné holandské kakao
- rum
- silné espresso
Postup:
- Žĺtky vyšľaháme do peny s čakankovým sirupom a erythritolom. Potom vmiešame tvaroh a nakoniec postupne pridávame vyšľahané bielky.
- Prekrojený korpus potrieme espressom zmiešaným s rumom a navrstvíme na neho časť krému.
- Priložíme druhú časť korpusu, opäť potrieme espressom s rumom, dozdobíme zvyškom krému a posypeme kakaom.
- Necháme stuhnúť ideálne cez noc v chladničke a potom môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov): | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
171 kcal | 13 g | 12 g | 7 g |
Autor: Barbora Boháčková