Fit tiramisu

Fit tiramisu

Kto by nemiloval tiramisu! A keďže sa radí k tým najviac kalorickým dezertom, rozhodli sme sa ho pre Vás pripraviť v odľahčenej verzii nabitej bielkovinami. Naša verzia chutí takmer identicky, ako klasická! 

  • kalorickú hodnotu sme stiahli asi o polovicu 
  • použili sme pravý taliansky krém zo šľahaných vajec 
  • upiekli sme vlastnú piškótu bez cukru 
  • navýšili sme množstvo bielkovín 

To znie skvele, že? Tak poďme na to!


Potrebné suroviny na PIŠKÓTU: 

  • 90 g hladkej špaldovej múky 
  • 3 vajcia 
  • 100 g erythritolu 

Postup: 

Bielky vyšľaháme s erythritolom do hustej peny. Potom do tejto peny opatrne a postupne vmiešame žĺtky a nakoniec špaldovú múku. Pečieme na 160 stupňov cca 40 minút. Po upečení necháme korpus dostatočne vychladnúť a prekrojíme ho na 2 časti.


Potrebné suroviny na KRÉM: 


Ďalej budeme potrebovať: 

Postup: 

  1. Žĺtky vyšľaháme do peny s čakankovým sirupom a erythritolom. Potom vmiešame tvaroh a nakoniec postupne pridávame vyšľahané bielky. 
  2. Prekrojený korpus potrieme espressom zmiešaným s rumom a navrstvíme na neho časť krému. 
  3. Priložíme druhú časť korpusu, opäť potrieme espressom s rumom, dozdobíme zvyškom krému a posypeme kakaom. 
  4. Necháme stuhnúť ideálne cez noc v chladničke a potom môžeme podávať. 

Dobrú chuť!


Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov):  
KalórieBielkovinySacharidyTuky
171 kcal13 g12 g7 g

 

Autor: Barbora Boháčková