Fit veterníky

Fit veterníky

Máte radi veterníky, ale nevyhľadávate ich príliš často, pretože sa jedná o kalorickú bombu?

Skúste si ich upiecť podľa nášho receptu. Tieto veterníky sú zdravšie, bez cukru a sú obohatené o bielkoviny.

Budete prekvapení, ako skvele chutia!

 

Potrebné suroviny na cesto:

  • 125 ml mlieka
  • 125 ml vody
  • 100 g ghee
  • 150 g špaldovej múky
  • 4 vajcia

 

Postup:

  1. Najskôr privedieme v hrnci mlieko s vodou a ghee do varu. 
  2. Potom pridáme do hrnca múku a miešame, kým nám nevznikne jednotné pružné cesto, ktoré sa bude prichytávať na steny hrnca.
  3. Akonáhle sa cesto prestane lepiť, necháme ho schladnúť a potom do neho postupne vmiešame 4 vajcia.
  4. Cesto premiestnime do zdobiaceho vrecka s ostro rezanou trubičkou a tvoríme na plech veterníky.
  5. Dáme piecť na 200 stupňov na 8 minút, potom teplotu rúry znížime na 150 stupňov a pečieme ďalších 10 minút.
  6. Po vytiahnutí z rúry veterníky rozrežeme na pol, aby sme ich mohli naplniť krémom.

 

Potrebné suroviny na karamelový krém:

 

Postup: 

  1. Najskôr uvaríme puding a dosladíme ho podľa chuti. 
  2. Necháme vychladnúť a potom do pudingu zašľaháme ricottu a proteín. 
  3. Hotovým krémom veterníky naplníme.

 

Potrebné suroviny na karamelovú polevu:

 

Postup prípravy karamelovej polevy: 

  1. Rozpustíme si ghee, vmiešame doň karamelový topping a vytvoríme tak polevu, do ktorej namáčame veterníky. 
  2. Potom môžeme veterníky dozdobiť podľa ľubovôle - napr. lyofilizovaným ovocím.
  3. Necháme odležať v chladničke a môžeme podávať.

 

Prajeme dobrú chuť!


Výživové údaje na 1 veterník (celkovo 10 veterníkov):  

Kalórie
Bielkoviny
Sacharidy
Tuky
170 kcal
7 g
11 g
10 g

 

Autor: Barbora Boháčková