Hruškový koláč plný bielkovín

Hruškový koláč plný bielkovín

Dnes pre vás máme nadýchaný hruškový koláčik s tvarohom, ktorý je zároveň proteínová bomba.

Potrebné suroviny na cesto:

Potrebné suroviny na tvarohovú vrstvu:

 

  • + jahodový (príp. akýkoľvek iný) džem

 

Postup:

  1. Najskôr si pripravíme cesto – spoločne zmiešame všetky sypké suroviny, ku ktorým následne pridáme vajíčka a jogurt, čím vytvoríme cesto hutnejšej konzistencie.
  2. K zmesi pridáme nastrúhané hrušky a poriadne premiešame.
  3. Približne 2/3 cesta rozprestrieme na plech vystlaný papierom na pečenie.
  4. Na vrstvu cesta navrstvíme tvarohovú vrstvu, ktorú vytvoríme jednoducho zmiešaním všetkých surovín.
  5. Do zvyšnej 1/3 cesta pridáme zhruba 30ml mlieka, aby bolo tekutejšie a dalo sa s ním lepšie pracovať.
  6. Zvyšok cesta po lyžiciach pridáme na tvarohovú vrstvu a následne pomocou špajdle krúživými pohybmi vytvoríme mramorový efekt.
  7. Na záver pridáme na vrch koláča jahodový džem – opäť opakujeme postup, kedy džem pridáme po malých lyžičkách a pomocou špajdle zapracujeme do cesta.
  8. Pečieme pri teplote 180 stupňov približne 35 minút.

 Prajeme dobrú chuť! 


Výživové údaje na jednu porciu (1/6 z celkového množstva):

Kalórie
Bielkoviny
Sacharidy
Tuky
220 kcal
16 g
24 g
7 g

 

Autorka: Anna Voskárová