Jesenný cheesecake
Arašidový cheesecake s hruškou a dusenými jablkami je sezónnou pochúťkou, ktorá vám spríjemní každý upršaný jesenný deň.
Potrebné suroviny na korpus:
- 50g ovsenej múky (rozmixovaných ovsených vločiek)
- 30g mandľovej múky
- 100g bieleho jogurt
- 1 zrelý banán
Potrebné suroviny na krém:
- 150g hrudkovitého tvarohu
- 250g jemného polotučného tvarohu
- 2 pl vanilkového pudingového prášku
- 1 vajíčko
- 40g arašidového masla
- sladidlo (erythritol)
Potrebné suroviny na ovocnú vrstvu:
- 2 väčšie jablká
- 1 hruška
- sladidlo (erythritol),
- škorica
Postup:
- Všetky suroviny na korpus spoločne zmiešame.
- Natlačíme na spodok menšej tortovej formy (priemer 16 cm) vystlanej papierom na pečenie a pečiem pri teplote 180 stupňov 10 minút.
- Medzitým si spolu rozmixujeme všetky suroviny na krém, ktorý následne vylejeme na predpečený korpus.
- Jablká nakrájame, podusíme do zmäknutia, osladíme podľa chuti, pridáme škoricu a k vzniknutej zmesi pridáme nadrobno pokrájanú hrušku.
- Ovocnú zmes rovnomerne rozložíme na tvarohovú vrstvu a pečieme ďalších 40 minút.
Prajeme dobrú chuť!
Výživové hodnoty na 1 kus (z celkových 6ks):
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
215 kcal | 15g | 20g | 8.5g |
Autorka: Anna Voskárová