Malinový low carb koláč

Malinový low carb koláč

Dokonalý koláčik z krehkého cesta s vrstvou lahodného krému a malinami. Nízkosacharidový, bezlepkový, jednoduchý na prípravu.

Skúste si upiecť tento low carb koláč, ktorý Vás uchváti!

 

Spodná vrstva:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
  2. Natlačíme na dno koláčovej formy
  3. A pečieme 10 minút na 180 stupňov.

 

Krém:

  • 500 g polotučný tvaroh
  • 2 vajcia
  • Sladidlo podľa chuti

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na krém premixujeme a nalejeme na korpus, ktorý sme pred tým 10 minút piekli.
  2. Potom koláč necháme dopiecť aj s krémom cca 30 min na 170 stupňov (pri vyťahovaní by sa mal povrch koláča rôsolovito triasť).

 

Malinová vrstva:

  • 150 g malín
  • 2 ks želatínové pláty
  • Trocha vody

Postup:

  1. Maliny dáme do hrnca, zalejeme trochou vody a privedieme do varu.
  2. Medzitým namočíme želatínové pláty do vody a necháme ich v nej zmäknúť – to zaberie cca 5 minút.
  3. Akonáhle sa nám rozvaria maliny, odstavíme ich z platne, necháme chvíľu vychladnúť a potom do tohto teplého/vlažného malinového pyré pridáme želatínové pláty.
  4. Túto malinovú vrstvu nalejeme na upečený koláč a necháme stuhnúť v chladničke. Potom môžeme podávať.


Dobrú chuť!

 

Výživové údaje na jeden kúsok (celkovo 8 kúskov): 

Kalórie 
Bielkoviny
Sacharidy
Tuky
288 kcal
13 g
14 g
16 g

 

Autor: Barbora Boháčková