Malinový low carb koláč

Dokonalý koláčik z krehkého cesta s vrstvou lahodného krému a malinami. Nízkosacharidový, bezlepkový, jednoduchý na prípravu.
Skúste si upiecť tento low carb koláč, ktorý Vás uchváti!
Spodná vrstva:
- 80 g kokosová múka
- 100 g roztopené ghee alebo kokosový olej
- 4 PL xylitol / iné sladidlo
- 2 vajcia
Postup:
- Všetky ingrediencie dôkladne premiešame.
- Natlačíme na dno koláčovej formy
- A pečieme 10 minút na 180 stupňov.
Krém:
- 500 g polotučný tvaroh
- 2 vajcia
- Sladidlo podľa chuti
Postup:
- Všetky ingrediencie na krém premixujeme a nalejeme na korpus, ktorý sme pred tým 10 minút piekli.
- Potom koláč necháme dopiecť aj s krémom cca 30 min na 170 stupňov (pri vyťahovaní by sa mal povrch koláča rôsolovito triasť).
Malinová vrstva:
- 150 g malín
- 2 ks želatínové pláty
- Trocha vody
Postup:
- Maliny dáme do hrnca, zalejeme trochou vody a privedieme do varu.
- Medzitým namočíme želatínové pláty do vody a necháme ich v nej zmäknúť – to zaberie cca 5 minút.
- Akonáhle sa nám rozvaria maliny, odstavíme ich z platne, necháme chvíľu vychladnúť a potom do tohto teplého/vlažného malinového pyré pridáme želatínové pláty.
- Túto malinovú vrstvu nalejeme na upečený koláč a necháme stuhnúť v chladničke. Potom môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Výživové údaje na jeden kúsok (celkovo 8 kúskov):
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
288 kcal | 13 g | 14 g | 16 g |
Autor: Barbora Boháčková