Mandľové kari

Mandľové kari

Potrebné suroviny: 

  • 500g kuracích pŕs  

Na pastu: 

  • 1 červená cibuľa
  • 1 veľká paradajka
  • Hrsť mandlí - rozmixované na prášok
  • 1 ČL mleté čili 
  • 1 PL čerstvý nastrúhaný zázvor
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL mletý koriander
  • 2 ČL garam masala

Ďalej:

  • 100 g biely hustý jogurt
  • 100 ml kokosové mlieko, alebo smotana na šľahanie
  • 1/2 mletá bio kurkuma
  • 2 kari lístky, alebo 1 väčší bobkový list
  • 1 ČL hnedý cukor
  • 1 PL ghee 
  • Čerstvý koriander
  • Soľ podľa potreby

Príloha: Basmati ryža, alebo chlieb naan.

 

Postup:

  1. Kuracie mäso si očistíme a nakrájame na väčšie kúsky. Presunieme si ich do misky.
  2. Do mixéra vložíme všetky suroviny na pastu (cibuľu a paradajku nakrájajte na kúsky) a všetko spolu rozmixujeme.
  3. Pastu presunieme k mäsu a pridáme biely jogurt.
  4. Zľahka premiešame. Necháme marinovať v chladničke aspoň jednu hodinu.
  5. Po cca hodine marinovania si do panvice pridáme lyžicu ghee.
  6. Následne pridáme kari listy (alebo bobkový list), ktoré chvíľku opražíme.
  7. Pridáme marinované kuracie kúsky, štipku soli a restujeme pod pokrievkou cca 10-15min.
  8. Keď bude mäso orestované, pridáme kurkumu, cukor, kokosové mlieko (alebo smotanu) a zľahka premiešame.
  9. Podľa potreby dosolíme.
  10. Kari odstavíme z ohňa a posypeme nasekaným koriandrom.
  11. Podávame s ryžou, alebo inou zvolenou prílohou

 

Autor: Kristína Kucká