Mangový cheesecake
Pripravte si tento dokonalý cheesecake, ktorý je plný bielkovín, je svieži a neobsahuje žiadny cukor. Kombinácia manga a kokosu tvorí neprekonateľnú chuť, ktorú si zamilujete!
Potrebné suroviny na korpus:
- 90 g celozrnných sušienok bez cukru
- 20 g srvátkového proteínu v príchuti Butter Cookies
- 30 g jemného arašidového masla
- cca 40 ml mlieka
Postup:
- Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme a vzniknuté cesto natlačíme na dno menšej tortovej formy (cca 18 cm) vyloženej papierom na pečenie.
- Korpus pečieme 10 min na 160 stupňov, potom ho vytiahneme z rúry a nalejeme naň krémovú vrstvu:
Potrebné suroviny na krémovú vrstvu:
- 250 g polotučného tvarohu
- 180 g kyslej smotany 8%
- 25 g kokosového srvátkového proteínu
- 30 g strúhaného kokosu
- 1 vajce
Postup:
- Všetky ingrediencie zmiešame a nalejeme na už predpečený korpus.
- Dáme znova do rúry a pečieme ďalších 35 minút. Pri vyťahovaní z rúry by sa mal cheesecake rôsolovito triasť.
- Cheesecake necháme vychladnúť a stuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke.
Potrebné suroviny na mangové želé:
- 200 g na pyré rozmixované zrelé mango
- 1/2 balenia agaru
- cca 150 ml vody
Postup:
- Agar si spolu s mangovým pyré uvaríme podľa návodu.
- Vzniknuté želé nalejeme ešte teplé na stuhnutý cheesecake a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
- Ďalší deň môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov) | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
193 kcal | 11 g | 16 g | 10 g |
Autor: Barbora Boháčková