Mangový cheesecake

Mangový cheesecake

Pripravte si tento dokonalý cheesecake, ktorý je plný bielkovín, je svieži a neobsahuje žiadny cukor. Kombinácia manga a kokosu tvorí neprekonateľnú chuť, ktorú si zamilujete!

Potrebné suroviny na korpus:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie na korpus rozmixujeme a vzniknuté cesto natlačíme na dno menšej tortovej formy (cca 18 cm) vyloženej papierom na pečenie.
  2. Korpus pečieme 10 min na 160 stupňov, potom ho vytiahneme z rúry a nalejeme naň krémovú vrstvu:

Potrebné suroviny na krémovú vrstvu:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie zmiešame a nalejeme na už predpečený korpus.
  2. Dáme znova do rúry a pečieme ďalších 35 minút. Pri vyťahovaní z rúry by sa mal cheesecake rôsolovito triasť.
  3. Cheesecake necháme vychladnúť a stuhnúť minimálne 3 hodiny v chladničke.

Potrebné suroviny na mangové želé:

  • 200 g na pyré rozmixované zrelé mango
  • 1/2 balenia agaru
  • cca 150 ml vody

Postup:

  1. Agar si spolu s mangovým pyré uvaríme podľa návodu.
  2. Vzniknuté želé nalejeme ešte teplé na stuhnutý cheesecake a necháme cez noc stuhnúť v chladničke.
  3. Ďalší deň môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!


Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov)
KalórieBielkovinySacharidyTuky
193 kcal11 g16 g10 g


Autor: Barbora Boháčková