Marhuľové buchty
Dokonalé vláčne buchty, v ktorých sa schovávajú šťavnaté marhule. Neobsahujú cukor ani múku a napriek tomu by ste ich nerozoznali od nezdravého originálu. Ich príprava zaberie len chvíľočku a výsledok naozaj stojí za to!
Potrebné suroviny:
- 250 g polotučného tvarohu
- 50 g gréckeho nízkotučného jogurtu
- 2 vajcia
- 50 g špaldovej krupice (môžeme použiť aj klasickú)
- 20 g srvátkového proteínu v príchuti ChocoMilk
- 30 g čakankového sirupu
- 250 g vykôstkovaných marhúľ
- 3 PL erytritolu
- 2 ČL kypriaceho prášku
- vanilková aróma a a cejlónska škorica podľa chute
Postup:
- Najprv zmiešame dokopy žĺtka, tvaroh, grécky jogurt, krupicu, proteín, čakankový sirup, erytritol, škoricu, vanilkovú arómu a kypriaci prášok.
- Potom do cesta vmiešame do tuha vyšľahané bielka.
- 2/3 cesta nalejeme na menší plech vystlaný papierom na pečenie, poukladáme na neho marhule a rovnomerne prelejeme zvyškom cesta.
- Pečieme na 160 stupňov cca 40 minút. Potom môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Výživové údaje:
Buchtu sme rozkrájali na 9 kusov, z toho jeden kus obsahuje:
Kalórie - 97 kcal
Bielkoviny - 7 g
Sacharidy - 9 g
Tuky - 3 g
Autor: Barbora Boháčková