Nekysnutý ovocný koláč
Jednoduchý nekysnutý ovocný koláč plný bielkovín, ktorý Vás očarí svojou chuťou!
Potrebné suroviny:
- 250 g polotučného tvarohu
- 50 g kefíru
- 2 vajcia
- 50 g krupice
- 20 g srvátkového proteínu v príchuti ChocoMilk
- 3 PL erytritolu
- 1 ČL sódy bikarbóny
- cejlónska škorica a vanilka podľa chuti
- 200 g mrazeného bobuľového ovocia
Postup:
- Najprv zmiešame žĺtka, tvaroh, kefír, krupicu, proteín, erytritol, škoricu, sódu bikarbónu a vanilku.
- Potom do cesta opatrne vmiešame do tuha vyšľahané bielky.
- Cesto prelejeme na menší plech vyložený papierom na pečenie a pečieme ho najprv 20 minút na 160 stupňov.
- Po 20 minútach koláč vytiahneme, zasypeme ovocím a dáme dopiecť do rúry ešte na cca 30 minút.
- A môžeme podávať!
Dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 9 kúskov) | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
90 kcal | 7 g | 9 g | 3 g |
Autor: Barbora Boháčková