Recept na čučoriedkovo mandľový koláč plný bielkovín

Recept na čučoriedkovo mandľový koláč plný bielkovín

Dnes tu pre Vás máme recept na dokonalý čučoriedkovo mandľový koláč.

Na vrchu je chrumkavý, potom Vás čaká úžasne nadýchaná voňavá vrstva z mandľového cesta a nakoniec Vás prekvapí vláčna a šťavnatá tvarohová náplň plná čučoriedok. Koláč je samozrejme plný bielkovín a neobsahuje žiadny pridaný cukor!

Potrebné suroviny:

Postup: 

  1. Najprv dôkladne zmiešame 1 vajce, 1 bielok, mandľové maslo a kefír. 
  2. Potom do tejto zmesi pridáme ostatné sypké ingrediencie a nasekané mandle.
  3. Všetko zmiešame a prelejeme do menšej formy. 
  4. Na koláč navrstvíme po lyžičkách čučoriedky zmiešané s džemom.
  5. Potom rozmiešame tvaroh so žĺtkom a tiež ho po lyžičkách navrstvíme na koláč.
  6. Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút. Potom môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov):  
KalórieBielkovinySacharidyTuky
156 kcal10 g9 g9 g

 

Autor: Barbora Boháčková