Recept na čučoriedkovo mandľový koláč plný bielkovín
Dnes tu pre Vás máme recept na dokonalý čučoriedkovo mandľový koláč.
Na vrchu je chrumkavý, potom Vás čaká úžasne nadýchaná voňavá vrstva z mandľového cesta a nakoniec Vás prekvapí vláčna a šťavnatá tvarohová náplň plná čučoriedok. Koláč je samozrejme plný bielkovín a neobsahuje žiadny pridaný cukor!
Potrebné suroviny:
- 2 vajcia
- 50 g mandľového masla
- 100 g kefiru
- 20 g mandľovej múky
- 20 g hladkej špaldovej múky
- 20 g proteínu v príchuti Chocomilk
- 40 g ovsenej múky
- 2 PL erythritolu alebo iného sladidla
- 30 g čučoriedok
- 20 g HealthyCo džemu bez pridaného cukru (môžeme nahradiť klasickým džemom)
- 20 g mandlí
- 100 g polotučného tvarohu
- jedlá sóda, vanilková aróma
Postup:
- Najprv dôkladne zmiešame 1 vajce, 1 bielok, mandľové maslo a kefír.
- Potom do tejto zmesi pridáme ostatné sypké ingrediencie a nasekané mandle.
- Všetko zmiešame a prelejeme do menšej formy.
- Na koláč navrstvíme po lyžičkách čučoriedky zmiešané s džemom.
- Potom rozmiešame tvaroh so žĺtkom a tiež ho po lyžičkách navrstvíme na koláč.
- Pečieme na 180 stupňov cca 25 minút. Potom môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov): | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
156 kcal | 10 g | 9 g | 9 g |
Autor: Barbora Boháčková