Recept na fit tekvicový cheesecake
Tento dokonalý fit cheesecake plný bielkovín a bez cukru Vás prekvapí chutnou krémovou tekvicovou vrstvou s vôňou perníkov a korpusom pripomínajúcim sušienky Koka.
Upečte si ho podľa nášho receptu a presvedčte sa sami o tom, aký je skvelý!
Potrebné suroviny na korpus:
- 40 g bio kokosovej múky
- 15 g bio kakaa
- 20 g mandľového masla
- 20 g čakankového sirupu Originál
- 1 vajce
- 15 ml mlieka
- erythritol / iné sladidlo podľa chuti
Potrebné suroviny na krémovú vrstvu:
- 250 g polotučného tvarohu
- balenie krémového syra Philladelphia
- 1 vajce
- 300 g tekvicového pyré
- 20 g srvátkového proteínu v príchuti Banoffee
- 20 g orieškového masla Angry Nuts v príchuti Slaný Karamel
- erythritol / iné sladidlo podľa chute
- cejlónska škorica, perníkové korenie, trošku muškátového orieška
Postup:
- Ingrediencie na korpus dôkladne premiešame a natlačíme na dno tortovej formy (cca 20 cm).
- Potom vytvoríme krémovú vrstvu zmiešaním všetkých potrebných ingrediencií.
- Krémovú vrstvu nalejeme na pripravený korpus a pečieme na 160 stupňov cca 30-35 min. (pri vyťahovaní by sa mal cheesecake rôsolovito triasť).
- Upečený cheesecake necháme vychladnúť a odležať cez noc v chladničke. Ďalší deň ho dozdobíme a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov): | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
198 kcal | 12 g | 10 g | 12 g |
Autor: Barbora Boháčková