Recept na mrkvové muffiny plné bielkovín

Kto by nemiloval mrkvový koláč. My sme pre Vás pripravili jeho upgrade - dokonale vláčne a nadýchané muffiny doplnené o jemný vanilkovo - citrónový krém.
Samozrejme bez cukru a plné bielkovín!
Potrebné suroviny na cesto:
- 200 g najemno nastrúhanej mrkvy
- 50 g bio kokosovej múky
- 20 g špaldovej múky
- 40 g srvátkového proteínu v príchuti Chocomilk
- 3 PL erythritolu
- 80 g kefíru
- 80 ml mlieka
- 1 lyžica mandľového masla
- hrsť lyofilizovaných mandarínok / malín
- 2 vajcia
- 1 lyžička jedlej sódy
Postup:
- Všetky ingrediencie na cesto zmiešame, nalejeme do muffinových formičiek a pečieme na 180 stupňov cca 15 minút.
- Potom vytiahneme z rúry a necháme vychladnúť.
Potrebné suroviny na krém:
- 150 g ricotty
- 150 g tučného gréckeho jogurtu
- 30 g proteínu WPC 80 v príchuti Vanilka
- 10 g čakankového sirupu
- šťava z 1/2 citróna
- vanilková aróma (voliteľné)
Postup:
- Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme a ozdobíme ním vychladnuté muffiny.
- Potom môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 muffin (celkovo 20 muffinov): | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
66 kcal | 5 g | 4 g | 3 g |
Autor: Barbora Boháčková