Recept na pohánkovú kašu

Recept na pohánkovú kašu

Pohánka priaznivo vplýva na funkciu srdca, dýchacích ciest a krvných ciev. Je zdrojom vlákniny, aminokyselín, vitamínov (B1, B3, B5, B6, cholín, kyselina listová) a stopových minerálnych látok (mangán, horčík, meď, železo a fosfor).

Môžete si ju vychutnať aj v podobe našej instantnej pohánkovej kaše. Nevyžaduje si dlhé varenie, stačí pridať teplú vodu alebo mlieko! Aby sme dodali raňajkám potrebnú dávku bielkovín, pridali sme do kaše aj náš srvátkový proteín WPC80.

Potrebné suroviny:

Postup:

  1. Kašu s proteínom si navážime do misky.
  2. Za stáleho miešania postupne pridávame teplú vodu alebo mlieko, aby sme sa vyhli hrudkám, až dokým nedocielime požadovanú konzistenciu. Pozor, nepoužívame vriacu vodu/mlieko, pretože kašu by sme tým obrali o niektoré živiny.
  3. Chvíľku necháme odstáť (2-3 minúty).
  4. Kašu môžeme dochutiť stéviou, škoricou alebo Bio kokosovým nektárom. Vrch sme ozdobili ovocím, vlašskými orechmi, RawGh! tyčinkou a orieškovým krémom LifeLike v príchuti Cookies.

Dobrú chuť!

Výživové údaje

(na základnú kašu bez topingov)

Kalórie - 264 kcal

Bielkoviny – 21,4 g

Sacharidy – 37,2 g

Z toho obsah vlákniny – 2,5 g

Tuky – 2,7 g

Soľ – 0,3 g


Pripravila: Martina Žakarovská

← Späť na zoznam článkov