Svieža jahodová roláda
Jahodová sezóna je tu a s ňou aj tento recept na jahodovú roládu! Použili sme na ňu minimum múky, je plná bielkovín a chutí úplne skvele. Zaručene Vás v týchto horúcich letných dňoch osvieži!
Potrebné suroviny na piškótové cesto:
- 40 g špaldová múka
- 4 vajcia
- 60 g erythritol
Postup na prípravu piškótového cesta:
- Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
- Žĺtky sa sladidlom vyšľaháme do peny.
- Potom k žĺtkom so sladidlom vmiešame múku.
- Nakoniec do cesta veľmi opatrne a postupne ručne zašľaháme sneh z bielkov.
- Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne ho rozprestrieme a pečieme 10 minút na 160 stupňov.
- Po vytiahnutí necháme piškótu jemne vychladnúť, ale ešte teplú ju zrolujeme do rolády - to preto, aby nám neskôr roláda držala tvar. Zrolovanú piškótu necháme vychladnúť.
Potrebné suroviny na krém:
- 200 g ricotta
- 1 balenie kokosový pudingový prášok
- 250 ml mlieko
- 30 g kokos
- 30 g srvátkový kokosový proteín WPC 80
- 180 g jahody
- šťava z 1/2 citróna
- 80 g jahodová marmeláda bez cukru
Postup na prípravu krému:
- Uvaríme si puding v 250 ml mlieka. Potom ho necháme vychladnúť.
- Vyšľaháme ricottu s kokosom, citrónovou šťavou a proteínom. Potom pridáme aj vychladený puding a vytvoríme krém.
- Do krému vmiešame na kúsky nakrájané jahody.
Potom vytvoríme roládu:
- Piškótu opatrne rozmotáme, stiahneme z papiera na pečenie a potrieme ju jahodovou marmeládou bez cukru.
- Navrstvíme krém a znovu zrolujeme.
- Ak nám ostane krém, môžeme ním roládu potrieť. Potom ju dozdobíme jahodami.
- Roládu necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Výživové údaje:
Roládu sme rozkrájali na 20 kusov, z toho jeden má:
Kalórie: 69
Bielkoviny: 4 g
Sacharidy: 5 g
Tuky: 4 g
Autor: Barbora Boháčková