Svieža jahodová roláda

Svieža jahodová roláda

Jahodová sezóna je tu a s ňou aj tento recept na jahodovú roládu! Použili sme na ňu minimum múky, je plná bielkovín a chutí úplne skvele. Zaručene Vás v týchto horúcich letných dňoch osvieži!

Potrebné suroviny na piškótové cesto:

Postup na prípravu piškótového cesta:

  1. Oddelíme si žĺtky od bielkov a bielky vyšľaháme do tuhého snehu.
  2. Žĺtky sa sladidlom vyšľaháme do peny.
  3. Potom k žĺtkom so sladidlom vmiešame múku.
  4. Nakoniec do cesta veľmi opatrne a postupne ručne zašľaháme sneh z bielkov.
  5. Cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie, rovnomerne ho rozprestrieme a pečieme 10 minút na 160 stupňov.
  6. Po vytiahnutí necháme piškótu jemne vychladnúť, ale ešte teplú ju zrolujeme do rolády - to preto, aby nám neskôr roláda držala tvar. Zrolovanú piškótu necháme vychladnúť.

Potrebné suroviny na krém:

  • 200 g ricotta
  • 1 balenie kokosový pudingový prášok
  • 250 ml mlieko
  • 30 g kokos
  • 30 g srvátkový kokosový proteín WPC 80
  • 180 g jahody
  • šťava z 1/2 citróna
  • 80 g jahodová marmeláda bez cukru

Postup na prípravu krému:

  1. Uvaríme si puding v 250 ml mlieka. Potom ho necháme vychladnúť.
  2. Vyšľaháme ricottu s kokosom, citrónovou šťavou a proteínom. Potom pridáme aj vychladený puding a vytvoríme krém.
  3. Do krému vmiešame na kúsky nakrájané jahody.

Potom vytvoríme roládu:

  1. Piškótu opatrne rozmotáme, stiahneme z papiera na pečenie a potrieme ju jahodovou marmeládou bez cukru.
  2. Navrstvíme krém a znovu zrolujeme.
  3. Ak nám ostane krém, môžeme ním roládu potrieť. Potom ju dozdobíme jahodami.
  4. Roládu necháme stuhnúť v chladničke a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

Výživové údaje:

Roládu sme rozkrájali na 20 kusov, z toho jeden má:

Kalórie: 69

Bielkoviny: 4 g

Sacharidy: 5 g

Tuky: 4 g

 

Autor: Barbora Boháčková