Svieži šalát s plnenými šampiňónmi
Potrebujeme:
Šalát:
Zmes listových šalátov – (poľníček /Valeriána poľná/, baby špenát, rukola, alebo iné)
Čerstvá bazalka
Paradajky
Olivy
Kukurica
Balkánsky syr alebo mozzarella
Extra panenský olivový olej v spreji
Ružová Himalájska soľ
Plnené šampiňóny:
8 väčších šampiňónov
1/2 cukety
1 paradajka
4-5 plátok prosciutta (sušená šunka)
1ks light Mozzarella
Ružová Himalájska soľ
Čierne korenie
Postup:
K listom šalátu pridáme ľubovoľné množstvo zeleniny podľa chuti (nakrájané paradajky, olivy, kukuricu, slaný Balkánsky syr alebo mozzarelu). Všetko spolu premiešame, dochutíme olivovým olejom, štipkou soli (ak použijeme Balkánsky syr, soľ už používať netreba) a čerstvo pomletým čiernym korením.
Ak máte radi chrumkavé, môžete pridať konopné semienka.
Z očistených šampiňónov odstránime nožičky, ktoré pokrájame na malé kúsky, zmiešame s nakrájanou zeleninou a nakrájanou sušenou šunkou. Dochutíme štipkou soli a čierneho korenia. Touto zmesou naplníme šampiňóny, na vrch ktorých pridáme ešte plátok mozzarelly.
Pečieme pri 180°C – 200°C, 20 minút.
Dobrú chuť!
Náš TIP!
Ak Vám zmes na plnenie šampiňónov zvýši, nevyhadzujte ju! Dno menšej zapekacej misy vymažte maslom Ghee, rovnomerne rozmiestnite zmes, na vrch poukladajte plátky mozzarelly, či iného syra a rovnako dajte zapiecť.