Svieži šalát s plnenými šampiňónmi

Svieži šalát s plnenými šampiňónmi

Potrebujeme:

Šalát:

Zmes listových šalátov – (poľníček /Valeriána poľná/, baby špenát, rukola, alebo iné)

Čerstvá bazalka

Paradajky

Olivy

Kukurica

Balkánsky syr alebo mozzarella

Extra panenský olivový olej v spreji

Ružová Himalájska soľ

Čierne korenie

BIO Konopné nelúpané semienka 


Plnené šampiňóny:

8 väčších šampiňónov 

1/2 cukety

1 paradajka

4-5 plátok prosciutta (sušená šunka)

1ks light Mozzarella

Ružová Himalájska soľ

Čierne korenie


Postup:

K listom šalátu pridáme ľubovoľné množstvo zeleniny podľa chuti (nakrájané paradajky, olivy, kukuricu, slaný Balkánsky syr alebo mozzarelu). Všetko spolu premiešame, dochutíme olivovým olejom, štipkou soli (ak použijeme Balkánsky syr, soľ už používať netreba) a čerstvo pomletým čiernym korením. 

Ak máte radi chrumkavé, môžete pridať konopné semienka.

Z očistených šampiňónov odstránime nožičky, ktoré pokrájame na malé kúsky, zmiešame s nakrájanou zeleninou a nakrájanou sušenou šunkou. Dochutíme štipkou soli a čierneho korenia. Touto zmesou naplníme šampiňóny, na vrch ktorých pridáme ešte plátok mozzarelly. 

Pečieme pri 180°C – 200°C, 20 minút. 

Dobrú chuť!


Náš TIP!

Ak Vám zmes na plnenie šampiňónov zvýši, nevyhadzujte ju! Dno menšej zapekacej misy vymažte maslom Ghee, rovnomerne rozmiestnite zmes, na vrch poukladajte plátky mozzarelly, či iného syra a rovnako dajte zapiecť. 

← Späť na zoznam článkov