Tvarohové rezy s proteínom
Potrebujeme:
Cesto:
5 vajíčok
40g holandského nízkotučného kakaa
1dcl vody
30g srvátkový proteín WPC80 – príchuť Chocolate DeLuxe
1čl kypriaceho prášku do pečiva
1PL kokosového oleja
Krém:
500g jemného odtučneného tvarohu
Šťava z 1/2 menšej limetky
Poleva:
3PL holandského nízkotučného kakaa
Postup:
Najprv si upečieme cesto. Oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok vyšľaháme hustú penu. V druhej miske dôkladne zmiešame žĺtky a všetky zvyšné suroviny potrebné na cesto. Nakoniec pomaly primiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme na teflónový pekáč (20x30cm), ktorý si vopred vystelieme papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180°C, 15-20 minút.
Kým cesto chladne pripravíme si tvarohový krém. Tvaroh jednoducho vymixujeme s kokosovým cukrom a šťavou z limetky.
Vychladnuté cesto rozdelíme na 2 rovnaké polovice. Na prvú polovicu rovnomerne natrieme požadované množstvo krému a prikryjeme druhou polovicou cesta. Koláč odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky.
Po stuhnutí polejeme polevou pripravenou z rozpusteného kakaového masla a holandského kakaa.
Dobrú chuť!