Tvarohové rezy s proteínom

Tvarohové rezy s proteínom

Potrebujeme:

Cesto:

5 vajíčok

40g holandského nízkotučného kakaa

15g Bio kokosového cukru

1dcl vody

10g Bio kokosovej múky

30g srvátkový proteín WPC80 – príchuť Chocolate DeLuxe

1čl kypriaceho prášku do pečiva

1PL kokosového oleja 


Krém:

500g jemného odtučneného tvarohu

30g Bio kokosového cukru

Šťava z 1/2 menšej limetky

Poleva:

40g Bio kakaového masla

3PL holandského nízkotučného kakaa



Postup:

Najprv si upečieme cesto. Oddelíme bielka od žĺtok. Z bielok vyšľaháme hustú penu. V druhej miske dôkladne zmiešame žĺtky a všetky zvyšné suroviny potrebné na cesto. Nakoniec pomaly primiešame vyšľahané bielka. Cesto vylejeme na teflónový pekáč (20x30cm), ktorý si vopred vystelieme papierom na pečenie.  Pečieme pri teplote 180°C, 15-20 minút. 

Kým cesto chladne pripravíme si tvarohový krém. Tvaroh jednoducho vymixujeme s kokosovým cukrom a šťavou z limetky. 

Vychladnuté cesto rozdelíme na 2 rovnaké polovice. Na prvú polovicu rovnomerne natrieme požadované množstvo krému a prikryjeme druhou polovicou cesta. Koláč odložíme minimálne na 2 hodiny do chladničky.


Po stuhnutí polejeme polevou pripravenou z rozpusteného kakaového masla a holandského kakaa.

Dobrú chuť!

← Späť na zoznam článkov