Zdravá štrúdľa
Táto zdravšia verzia štrúdle je úplne vynikajúca. Zvládnete ju upiecť z pár ingrediencií, je nízkokalorická, rýchla a chutná!
Potrebné suroviny:
- 120 g ovsených vločiek pomletých na múku
- 30 g proteínu WPC 80 vo Vašej obľúbenej príchuti
- 250 g odtučneného tvarohu
- 20 g čakankového sirupu
- 10 PL vody
- cejlónska škorica
Potrebné suroviny na jablkovú plnku:
- nastrúhané jablko
- sušené brusnice / hrozienka
- hrsť nasekaných vlašských orechov
Postup:
- Vypracujeme tuhšie lepivé cesto a necháme odpočinúť aspoň 30 minút v chladničke.
- Potom si dáme 1/2 cesta na plech a na cesto navrstvíme jablkovú plnku.
- Nakoniec zmes zakryjeme druhou polovicou cesta, vytvoríme tvar štrúdle a pečieme 25 minút pri 200 stupňoch dozlatista.
Potom môžeme podávať. Dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 10 kúskov): | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
104 kcal | 7 g | 12 g | 2 g |
Autor: Barbora Boháčková