Cuketový perník

Tento perník obsahuje tajnú surovinu - cuketu! Vďaka nej je krásne vláčny, nadupaný vlákninou a obsahuje oveľa menej kalórií, než ten klasický.
Skvelá chuť, jednoduchá príprava, veľa bielkovín a žiadny cukor - to znie skvele, že áno? Tak sa poďme pustiť do pečenia!
Potrebné suroviny:
- 120 g nastrúhanej cukety
- 2 vajcia
- 30 g jemného arašidového masla
- 130 ml kefíru
- 80 ml mlieka
- 90 g hladkej špaldovej múky
- 40 g čokoládového srvátkového proteínu WPC 80
- 20 g bio kakaa
- erytritol alebo iné sladidlo podľa chuti
- kvapka rumu alebo rumovej esencie
- cejlónska škorica a perníkové korenie podľa chuti
- ČL jedlej sódy
- + 30 g čokolády bez cukru na polevu (môžeme vynechať)
Postup:
- Všetky ingrediencie okrem bielkov zmiešame a vytvoríme cesto tekutejšej konzistencie.
- Bielka vyšľaháme do tuhého snehu a potom ich postupne vmiešame do cesta.
- Cesto vylejeme na menší plech a pečieme na 160 stupňov cca 35 minút.
- Upečený perník prelejeme rozpustenou čokoládou bez cukru a môžeme podávať.
Prajeme dobrú chuť!
Výživové údaje:
Perník sme rozkrájali na 12 kusov, z toho jeden má:
Kalórie – 95 kcal
Bielkoviny – 6 g
Sacharidy – 9 g
Tuky – 4 g
Autor: Barbora Boháčková