Lievance plné bielkovín

Lievance plné bielkovín

Prinášame Vám recept na vynikajúce lievance plné bielkovín. Dúfame, že Vám budú chutiť tak ako nám! 

Potrebné suroviny:

  • 30 g ovsenej múky (na jemno pomleté ovsené vločky)
  • 20 g pohánkovej múky
  • 15 g srvátkového proteínu (my sme použili príchuť Banoffee)
  • 1/2 balenia kypriaceho prášku 
  • 1 vajce 
  • mlieko (podľa požadovanej konzistencie) 

Postup:

  1. Zmiešame si spolu všetky sypké suroviny. 
  2. Pridáme žĺtok, mlieko a vypracujeme hustejšie cesto. 
  3. Na záver k zmesi primiešame do tuha vyšľahaný bielok. 
  4. Na teflónovej panvici vytvárame malé lievančeky, ktoré opekáme do zlata z oboch strán. Podávame s tvarohom, ovocím a vynikajúcim arašidovým maslom.

Dobrú chuť!


Výživové údaje:

(na lievance bez topingov)

Kalórie - 320 kcal

Bielkoviny – 23 g 

Sacharidy – 34 g 

Tuky – 10 g 

 

Autor: Anička Voskárová