Lievance plné bielkovín
Prinášame Vám recept na vynikajúce lievance plné bielkovín. Dúfame, že Vám budú chutiť tak ako nám!
Potrebné suroviny:
- 30 g ovsenej múky (na jemno pomleté ovsené vločky)
- 20 g pohánkovej múky
- 15 g srvátkového proteínu (my sme použili príchuť Banoffee)
- 1/2 balenia kypriaceho prášku
- 1 vajce
- mlieko (podľa požadovanej konzistencie)
Postup:
- Zmiešame si spolu všetky sypké suroviny.
- Pridáme žĺtok, mlieko a vypracujeme hustejšie cesto.
- Na záver k zmesi primiešame do tuha vyšľahaný bielok.
- Na teflónovej panvici vytvárame malé lievančeky, ktoré opekáme do zlata z oboch strán. Podávame s tvarohom, ovocím a vynikajúcim arašidovým maslom.
Dobrú chuť!
Výživové údaje:
(na lievance bez topingov)
Kalórie - 320 kcal
Bielkoviny – 23 g
Sacharidy – 34 g
Tuky – 10 g
Autor: Anička Voskárová