Recept na fit proteínovo - smotanové rezy
Nadýchané piškótové cesto, sladká pudingová vrstva a jemný smotanový krém = dokonalé spojenie chutí! Skúste si upiecť túto dobrotu v proteínovej verzii.
Potrebné suroviny na piškótu:
- 3 vajcia
- 90 g hladkej špaldovej múky
- 100 g erythritolu
Potrebné suroviny na pudingovú vrstvu:
- 1/2 balenia vanilkového pudingu
- 250 ml mlieka
- 2 PL erythritolu
Potrebné suroviny na krém:
- 2 balenia kyslej smotany 8%
- 15 g srvátkového proteínu v príchuti ChocoMilk
- Erythritol a vanilka (voliteľné podľa chuti)
- Cejlónska škorica a bio kakao na posypanie (voliteľné)
Postup:
- Najprv si uvaríme puding podľa návodu.
- Potom si pripravíme piškótu: bielka vyšľaháme s erytritolom na tuhý sneh. Do snehu postupne vmiešame žĺtky a múku.
- Cesto premiestnime na menší plech, rovnomerne naň navrstvíme uvarený a vychladnutý puding a pečieme cca 30 min na 160 stupňov.
- Medzitým si pripravíme krém: zmiešame smotanu, proteín, erytritol a vanilku.
- Upečené cesto necháme vychladnúť, potom na neho navrstvíme krém, dozdobíme škoricou a kakaom.
- Rezy necháme cez noc stuhnúť v chladničke a ďalší deň môžeme podávať.
Dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 12 kúskov): | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
101 kcal | 7 g | 9 g | 4 g |
Autor: Barbora Boháčková