Recept na tekvicový koláč

Recept na tekvicový koláč

Je nejaké jedlo, ktoré máte spojené s jeseňou? Za nás je to určite tekvica!

Dnes sme si pre Vás pripravili úplne jednoduchý recept na tento tekvicový koláč - pekne prevoňaný škoricou a perníkovým korením, samozrejme plný bielkovín!

Potrebné suroviny na korpusy:

Postup:

  1. Zmiešame sypké ingrediencie, potom pridáme pyré, žĺtky, korenie a dobre premiešame.
  2. Nakoniec pridáme vyšľahané bielky.
  3. Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy. Každý korpus pečieme cca 35 min na 180 stupňov.
  4. Upečené a vychladnuté korpusy ešte prekrojíme na tri časti, to znamená, že budeme mať 6 korpusov.

Potrebné suroviny na krém:

Postup:

  1. Všetky ingrediencie zmiešame.
  2. Následne “poskladáme” z 5tich korpusov tortu: korpus, krém, korpus, krém,..
  3. Nakoniec tortu potrieme krémom dookola a posypeme rozmixovaným šiestym korpusom. 

Dúfame, že Vám bude chutiť a dobrú chuť!

 

Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov):  
KalórieBielkovinySacharidyTuky
185 kcal17 g15 g5 g

Autor: Barbora Boháčková