Recept na tekvicový koláč
Je nejaké jedlo, ktoré máte spojené s jeseňou? Za nás je to určite tekvica!
Dnes sme si pre Vás pripravili úplne jednoduchý recept na tento tekvicový koláč - pekne prevoňaný škoricou a perníkovým korením, samozrejme plný bielkovín!
Potrebné suroviny na korpusy:
- 150 g ovsenej múky (pomixované ovsené vločky)
- 75 g srvátkového proteínu v príchuti Banoffee alebo Caramel Coffee
- 300 g tekvicového pyré
- 3 vajcia
- erytritol podľa chute
- cejlónska škorica, perníkové korenie, citrónová kôra
Postup:
- Zmiešame sypké ingrediencie, potom pridáme pyré, žĺtky, korenie a dobre premiešame.
- Nakoniec pridáme vyšľahané bielky.
- Cesto rozdelíme na 2 časti a upečieme 2 korpusy. Každý korpus pečieme cca 35 min na 180 stupňov.
- Upečené a vychladnuté korpusy ešte prekrojíme na tri časti, to znamená, že budeme mať 6 korpusov.
Potrebné suroviny na krém:
- 200 g tučný tvaroh
- 200 g vanilkový puding
- 30 g čakankový sirup
- 1 PL mandľové maslo
- vanilková aroma
Postup:
- Všetky ingrediencie zmiešame.
- Následne “poskladáme” z 5tich korpusov tortu: korpus, krém, korpus, krém,..
- Nakoniec tortu potrieme krémom dookola a posypeme rozmixovaným šiestym korpusom.
Dúfame, že Vám bude chutiť a dobrú chuť!
Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov): | |||
---|---|---|---|
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
185 kcal | 17 g | 15 g | 5 g |
Autor: Barbora Boháčková