Bezlepkový čokoládový koláč s tvarohom a lesným ovocím
Potrebné suroviny na cesto:
- 100g bezlepkovej ovsenej múky
- 25g čokoládového proteínu
- 10g kakaa
- ½ balenia kypriaceho prášku
- 2 vajíčka
- 150 ml mlieka
- 1 väčšie nahrubo postrúhané jablko (cca 200g)
Potrebné suroviny na tvarohovú vrstvu:
- 150g hrudkovitého tvarohu
- 100g bieleho jogurtu
- 1 vajíčko
- sladidlo podľa chuti (erythritol)
Potrebné suroviny na ozdobu:
- ľubovoľné ovocie
Postup:
- Najskôr si spoločne zmiešame všetky sypké suroviny, ku ktorým postupne pridáme vaječné žĺtka, mlieko, postrúhané jablko a všetko spoločne premiešame.
- Nakoniec do vytvoreného cesta vmiešame vyšľahané vaječné bielky.
- Cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov.
- Medzitým si pripravíme tvarohovú vrstvu, na ktorú len spoločne rozmixujeme všetky uvedené suroviny.
- Na predpečený korpus vylejeme tvarohovú zmes, posypeme ovocím a pečieme ďalších 35 minút.
Výživové údaje na 1 kúsok (1/6 z celkového množstva):
Kalórie | Bielkoviny | Sacharidy | Tuky |
170 kcal | 14g | 20g | 4g |
Autorka: Anna Voskárová