Bezlepkový čokoládový koláč s tvarohom a lesným ovocím

Bezlepkový čokoládový koláč s tvarohom a lesným ovocím

Potrebné suroviny na cesto:

Potrebné suroviny na tvarohovú vrstvu:

  • 150g hrudkovitého tvarohu
  • 100g bieleho jogurtu
  • 1 vajíčko
  • sladidlo podľa chuti (erythritol)

Potrebné suroviny na ozdobu:

  • ľubovoľné ovocie


Postup:

  1. Najskôr si spoločne zmiešame všetky sypké suroviny, ku ktorým postupne pridáme vaječné žĺtka, mlieko, postrúhané jablko a všetko spoločne premiešame.
  2. Nakoniec do vytvoreného cesta vmiešame vyšľahané vaječné bielky.
  3. Cesto prelejeme do formy vystlanej papierom na pečenie a pečieme 15 minút pri teplote 180 stupňov.
  4. Medzitým si pripravíme tvarohovú vrstvu, na ktorú len spoločne rozmixujeme všetky uvedené suroviny.
  5. Na predpečený korpus vylejeme tvarohovú zmes, posypeme ovocím a pečieme ďalších 35 minút.

 

Výživové údaje na 1 kúsok (1/6 z celkového množstva):

KalórieBielkoviny
Sacharidy
Tuky
170 kcal
14g
20g
4g

Autorka: Anna Voskárová