Stravovací plán: Štyri chutné recepty pre rast svalovej hmoty

Stravovací plán: Štyri chutné recepty pre rast svalovej hmoty

Máte žalostne málo času na zložitú prípravu jedál a stravovať sa v reštauráciách sa vám nezdá práve ekonomické? Potrebujete jedlá, ktoré majú vysoký obsah bielkovín a nie sú časovo náročné na prípravu? Inšpirujte sa týmito štyrmi receptami a uvidíte, že kulturistická diéta nie je žiadny horor.


Bryndzové (ne)halušky

Nedávno sme narazili na chutný, zdravý a výživný recept, ktorý niesol presne tento názov. V podstate šlo o bryndzové halušky, no namiesto halušiek sme na tanieri našli listový šalát a namiesto slaniny osmažené kuracie mäso. Takúto pochúťku si pripravíte veľmi rýchlo a jednoducho. Nachystajte si porciu listovej zeleniny podľa chuti (šalát, kapusta, rukola), na malom množstve oleja osmažte kuracie kúsky, pridajte obľúbené korenie, trochu soli a na záver pre chuť posypte porciu trochou bryndze. Málo kalórií, rýchla príprava, veľa bielkovín a skvelá chuť.

Banánová kaša

Smoothies stále viac valcujú náš trh. Ovocie sa dá však pripraviť aj staromódnym spôsobom. Základom tohto receptu sú dva banány, ktoré v malej miske roztlačíme vidličkou. Po asi dvoch minútach roztláčania pridáme požadované množstvo proteínového prášku a podľa chuti trochu škorice. Kaša je chutná a ak ju na pol hodinu ukryjete v chladničke, v horúcich letných dňoch vás dokonale osvieži.

Steaky

Chutná hovädzia pochúťka hotová za pár minút? Vďaka steaku do tela dostanete masívne množstvo kvalitných bielkovín a okrem toho si náramne pochutnáte. Príprava steaku vyžaduje trochu času na štúdium, no samotná príprava mäsa je rýchla a efektívna.

Syrový tanier alebo vylepšený šalát caprese

Opäť jeden z receptov, ktorý oceníme najmä počas horúcich dní. Príprava je asi najjednoduchšia. Vyberte si 4-5 druhov syra, ktoré obľubujete, nakrájajte, pridajte zopár olív, paradajky a čerstvú bazalku. Toto jedlo je vhodné aj ako pohostenie pre návštevu, ktorá rovnako ocení jednoduchosť, vyšší obsah bielkovín a najmä nezameniteľný gastronomický zážitok.


Aj budovanie svalov môže byť rýchle a chutné. Aké obľúbené rýchle recepty máte v rukáve vy?