Extra čokoládová torta

Extra čokoládová torta

Dokonalosť na tanieri - tak by sme popísali túto tortu, ktorá uchváti každého milovníka čokolády. Táto extra čokoládová dobrota neobsahuje žiadny cukor ani múku, napriek tomu by strčila do vrecka kadejaký nezdravý zákusok.

Vyskúšajte tento jednoduchý a výborný recept, nebudete ľutovať!

 

Potrebné suroviny:

Potrebné suroviny na zdobenie torty:

Postup:

  1. Najprv vyšľaháme žĺtky s erytritolom do peny.
  2. Potom primiešame proteín.
  3. Čokoládu, ghee a orechové maslo roztopíme v mikrovlnke a dôkladne vmiešame do zmesi žĺtkov, erytritolu a proteínu.
  4. Nakoniec pridáme do tuha vyšľahaný sneh z bielkov.
  5. Vzniknuté cesto premiestnime do menšej tortovej formy a pečieme cca 10 min na 180 stupňov. Je potrebné tento čas dodržať, inak bude torta prepečená a popraská. Pri vyťahovaní by mala torta pôsobiť nedopečene a na povrchu sa triasť - nebojte, torta následne stuhne.
  6. Po vytiahnutí necháme tortu vychladnúť a potom ju umiestnime na minimálne 12 hod do chladničky.
  7. Potom roztopíme čokoládu s mliekom a vytvoríme tak čokoládovú polevu, ktorou potrieme tortu. Na záver ju posypeme nasekanými orechmi a môžeme podávať.

Prajeme dobrú chuť!

 

Výživové údaje na 1 kúsok (celkovo 8 kúskov):
Kalórie
Bielkoviny
Sacharidy 
Tuky
396 kcal
11 g
20 g
30 g

Autorka: Barbora Boháčková