Nepečený čokoládový dezert z quinoi a chia semienok

Nepečený čokoládový dezert z quinoi a chia semienok

Jednoduchý, nepečený a rýchly recept na nadýchané čokoládové kúsky, na ktorých prípravu môžete použiť akékoľvek orechové maslo. Tento recept je bez lepku, mlieka, sóje a je vhodný pre vegánov.

Potrebné suroviny: 

Postup: 

  1. Všetky potrebné suroviny zmiešame spolu v miske.
  2. Pripravíme si papier na pečenie a umiestnime ho na plech alebo do dózy s rovným povrchom, ktorá je dosť veľká a vhodná do mrazničky.
  3. S polievkovou lyžicou tvoríme malé oválne kúsky (8-10) a ukladáme ich na papier.
  4. Plech alebo dózu s čokoládovými dezertami umiestnime do mrazničky na 3 hodiny alebo necháme odstáť cez noc.
  5. Vychutnávame si ich hneď po vytiahnutí z mrazničky. Najlepšie sú ak ich necháme odstáť pri izbovej teplote 8 – 10 minút.

Dobrú chuť! 


Výživové údaje

(na 1 porciu, z daného množstva nám vyšlo 8)

Kalórie – 61 kcal

Bielkoviny – 2 g

Sacharidy – 9 g

Tuky – 2 g

Soľ – 0 g


Autor: Martina Žakarovská