Nepečený čokoládový dezert z quinoi a chia semienok
Jednoduchý, nepečený a rýchly recept na nadýchané čokoládové kúsky, na ktorých prípravu môžete použiť akékoľvek orechové maslo. Tento recept je bez lepku, mlieka, sóje a je vhodný pre vegánov.
Potrebné suroviny:
- 1 pohár uvarenej bielej quinoi
- 1 PL chia semienok
- 3 PL sweet cocoa powder (môžeme nahradiť kakaom)
- 4 PL bio kokosového cukru
- 1 PL čakankového sirupu (môžeme nahradiť medom, kokosovým alebo javorovým sirupom)
- 1 PL orechového masla (my sme použili kokosovo-mandľové maslo)
- 2 PL kokosového oleja (vopred roztopeného)
Postup:
- Všetky potrebné suroviny zmiešame spolu v miske.
- Pripravíme si papier na pečenie a umiestnime ho na plech alebo do dózy s rovným povrchom, ktorá je dosť veľká a vhodná do mrazničky.
- S polievkovou lyžicou tvoríme malé oválne kúsky (8-10) a ukladáme ich na papier.
- Plech alebo dózu s čokoládovými dezertami umiestnime do mrazničky na 3 hodiny alebo necháme odstáť cez noc.
- Vychutnávame si ich hneď po vytiahnutí z mrazničky. Najlepšie sú ak ich necháme odstáť pri izbovej teplote 8 – 10 minút.
Dobrú chuť!
Výživové údaje
(na 1 porciu, z daného množstva nám vyšlo 8)
Kalórie – 61 kcal
Bielkoviny – 2 g
Sacharidy – 9 g
Tuky – 2 g
Soľ – 0 g
Autor: Martina Žakarovská