Proteínová tvarohová kocka Pridané: 13.02.2018

Šťavnatý koláč bez obsahu lepku a pridaného cukru, s vyšším podielom bielkovín, ku ktorému prispel aj náš hydrolyzovaný srvátkový proteín – Hydro DH32. 

Potrebujeme:

 

Cesto:

120g pomletých vlašských orechov

90g ryžová múka

150ml kefír

3 vajíčka

60g erythritol

50ml arašidový olej

8g holandské nízkotučné kakao

1 čl sódy bikarbóny

Štipka ružovej soli

 

Tvarohová náplň:

540g odtučnený jemný tvaroh

50g Hydro DH32 bez príchute

2 vajíčka

Vanilkový lusk (pomlela som časť sušeného lusku)

Stévia/sukralóza podľa chuti

 

 

+ Ghee a pomleté vlašské orechy na vymazanie a vysypanie plechu

+ Bio kokosový nektár 

 

 

Postup

Cesto:

Najprv si oddelíme vajíčka. Žĺtka spolu s  erythritolom vymiešame do peny. Pridáme  kefír zmiešaný s olejom a mixujeme, kým sa zmes nespojí. Potom pridáme všetky suché suroviny, ktoré si vopred zmiešame. Na koniec zľahka primiešame do peny vyšľahané bielka.

 

Takto pripravené cesto vylejeme do menšej formy 

vymazanej maslovým tukom Ghee a vysypanej pomletými, vlašskými orechmi. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry (180°C) po dobu 15 minút.

Potom plech z rúry vyberieme a rovnomerne navrstvíme tvarohovú náplň, ktorú sme si vopred nachystali zmixovaním všetkých surovín. Potom pokračujeme v pečení pri rovnakej teplote po dobu 25 minút.

 

 

Po upečení som koláč dochutila sladkým Bio kokosovým nektárom a mrazom sušenými jahodami.

 

Dobrú chuť!


Späť na zoznam článkov
Copyright 2014 - 2018 © namaximum.sk