Proteínová tvarohová kocka
Potrebujeme:
Cesto:
120g pomletých vlašských orechov
90g ryžová múka
150ml kefír
3 vajíčka
60g erythritol
50ml arašidový olej
1 čl sódy bikarbóny
Štipka ružovej soli
Tvarohová náplň:
540g odtučnený jemný tvaroh
2 vajíčka
Vanilkový lusk (pomlela som časť sušeného lusku)
+ Ghee a pomleté vlašské orechy na vymazanie a vysypanie plechu
Postup
Cesto:
Najprv si oddelíme vajíčka. Žĺtka spolu s erythritolom vymiešame do peny. Pridáme kefír zmiešaný s olejom a mixujeme, kým sa zmes nespojí. Potom pridáme všetky suché suroviny, ktoré si vopred zmiešame. Na koniec zľahka primiešame do peny vyšľahané bielka.
Takto pripravené cesto vylejeme do menšej formy
vymazanej maslovým tukom Ghee a vysypanej pomletými, vlašskými orechmi. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry (180°C) po dobu 15 minút.
Potom plech z rúry vyberieme a rovnomerne navrstvíme tvarohovú náplň, ktorú sme si vopred nachystali zmixovaním všetkých surovín. Potom pokračujeme v pečení pri rovnakej teplote po dobu 25 minút.
Po upečení som koláč dochutila sladkým Bio kokosovým nektárom a mrazom sušenými jahodami.
Dobrú chuť!